• Vipstars bloggare

  Beslut


  Av Annika Kucharski, 2019-08-17
  Beslut

  "Rättvisan visar på beslut, säkerhet och att man vet vad som gäller. Man planerar i en helhet att få allt att fungera och inom rimliga gränser. Det visar på en valsituation och att man nu kommer att göra ett definitivt beslut. Avslutar det man inte längre är i behov av. Ev uppbrott, skilsmässor, då man nu vågar ta beslut , känna inom sig och se var man är på väg."

  Undrar om inte min röda tråd smyger sig in här också - rätt eller fel - som den gjort i tidigare bloggar.

  Planera och fundera, hur ska jag göra, det är mycket funderande innan man kommer till detta läge där man sedan bara kan bestämma sig hur man ska göra. Det definitiva beslutet kommer till slut, det kan nog vara rätt skönt.

  Själv skulle jag nog behöva få kortet rättvisan framöver, så jag vet att nu är det bestämt och klart, jag gör så här. Det är en del att fundera och planera men till slut så kommer nog beslutet. Jag har i alla fall en plan som Sickan brukar säga, ni har väl sett Jönssonliganfilmerna.

  I detta jag funderar över så är det också en hel del om rätt eller fel, gör jag rätt eller fel, vad tycker andra om det jag gör osv. Fast vad andra tycker i det fallet bryr jag mig inte om, för det drabbar ingen annan, bara mig själv.

  Det är intressant att tänka på det här med valsituationer, en del bestämmer sig på stört och för andra tar det längre tid att bestämma sig. Undrar varför det är så att det gör det. Å varför samma person kan ha jättesvårt att bestämma sig ena gången och bestämmer sig på direkt den andra gången.

  Undrar vad jag ska välja nu...

  Postad i: default | 0 kommentarer

  Det rullar på


  Av Annika Kucharski, 2019-08-10
  Det rullar på

  "Lyckohjulet visar på att man är på väg åt rätt håll, händelser har kommit igång. Här finns ett flöde, i den fart man har fått upp så tar man till sig mera, mest av det som redan finns. Ett kort som visar på välgång och att man nått sina mål, här finns framgångarna av det man tidigare satsat på. Man lyckas med det man föresatt sig, får mera tillgångar till sig."

  När jag tittar på detta kort från Ylvas prismatarotlek så ser jag inte hjulet utan jag ser en leksak jag hade när jag var liten. En Viewmaster, en slags kikare med en rund skiva med bilder som man klickade fram. Undrar hur många av er som kommer ihåg denna. Visst är det kul när man ser en sak och gör en koppling till något helt annat.

  Detta handlar om en förändring i livet, att man kommit till ett slut på ett sätt men att något nytt börjar här. Tänker på t ex när man jobbat hela livet och börjar närma sig pension, det är ju en förändring. Det är intressant hur olika alla tänker inför detta. Vi brukar prata om det på jobbet, många säger att de måste jobba till den och den åldern för att få det och det i pension och det gör ju var och en precis som dom vill med. Jag brukar fråga om dom har kollat hur mycket mer de får ut då, och är det värt att jobba ett år till?

  Värderingar i livet är intressant att fundera över ibland, hur olika man värderar saker och ting och händelser. Det jag inte tycker är något märkvärdigt med alls, skulle en annan bli helt skogstokig över och inte klara av alls. Hoppsan där kom min röda tråd igen - vem säger vilken värdering som är rätt eller fel. Bara för att jag värderar en sak på ett visst sätt betyder det inte att det är rätt för en annan.
  Jag tycker också att man inte behöver idiotförklara någon för att de inte tycker samma, utan det räcker med att ta in det för sig själv och tänka - jaha dom tycker så. Om jag då inte tycker samma lägger jag inte så mycket tid på att försöka övertyga den andre om att mitt sätt är rätt, för deras sätt är ju rätt för dom.

  Nu ska jag räkna på en kommande förändring i livscykeln för mig.

  Postad i: default | 0 kommentarer

  Naturbarn


  Av Marie Eriksson, 2019-08-04
  Naturbarn

  Att ha ett barn som är högsensitivt och medialt är en gåva. Var själv ett och som tur var det inget konstigt att se och höra saker i min familj. Kommer från en släkt där flera generationer tillbaka både såg och kände saker. 

  Då det var naturligt för mig förstod jag att vissa saker inte var "normala" först i vuxen ålder. En sak var det att jag och min syster brukade gå upp i skogen en bit ovanför vårat hus och leka vid en övergiven gammal gård när vi var små. 

  Först efter jag var vuxen och det vid ett tillfälle kom på tal fick jag veta att dessa hus flyttades eller revs långt innan jag föddes... Ändå har jag och min syster samma minnen... 

  Har själv gett min dotter en uppväxt där det inte bortförklaras eller förlöjligas att ha förmågan att se och känna sånt som vissa andra inte kan. Hon har ett speciellt band till djur då de dras till henne, även de som vanligtvis inte går fram till främmande människor. Redan som femåring initierade jag henne i Reiki så hon fick lära sig att hantera energier. 

  Hon upplever saker och senast vid ett besök i en gammal gruva upplevde hon en hel del där nere i tunnlarna. För henne är det normalt och hon vet att hon kan komma till mig med frågor och funderingar. Ibland upplever hon mer än mig och jag brukar ta med henne vid husreningar då hon är riktigt duktig. 

  De flesta barn är öppna sen födseln, men allteftersom de växer upp och får höra att det de ser har med livlig fantasi att göra så sluter de sig, och till slut så ser de inget.

  Nu är det inget fel i att inte vara mottaglig, alla får vara precis som de är bara man behandlar varandra med respekt.

  Så när ett barn målar en blå hund, så kanske barnet ser att den faktiskt är blå, om man kollar på hundens aura.. 💙

  Blessed Be

  /Marie 

  Postad i: Blandat | 0 kommentarer

  Ensam eller inte


  Av Annika Kucharski, 2019-08-03
  Ensam eller inte

  "Eremiten visar på inre kunskap men en stillhet i sitt sökande. Man kan vara för sig själv, finna kunskap i stillheten. Planering och sökande efter den inre kunskapen till en vidareutveckling, intar eller har en lärarroll, söker mer kunskapen inom sig och för sig själv och inte i stora grupper, men visst kan man söka med grupper men har ändå det här lilla speciella som gör att man vet lite mer än de flesta då man vågar söka ensamheten."

  Detta är nog mitt favoritkort i Tarotleken. Jag gillar den här Eremiten som går iväg nånstans för att fundera och klura lite över olika saker. Man kan ju ses i grupp ibland men har inga som helst svårigheter med att dra sig undan och vara för sig själv. 

  På många Tarotlekar ser jag i Eremiten likheten med Gandalf i Sagan om Ringen, de flesta känner väl till filmen. Han gör ju också så ibland, försvinner iväg och är borta ett tag och sen dyker han upp precis lagom för att hjälpa till med Frodos uppdrag.

  För egen del har jag inga problem med att umgås med mycket folk omkring mig, men får jag välja så vill jag nog inte ha så många runt omkring. Kan lika gärna sitta för mig själv och läsa eller kanske lyssna på musik som att känna mig tvungen att nu måste jag umgås. Speglar sig lite i om man räknar hur många, utanför familjen, som jag träffar och umgås med, inte så många, en del av dom bor också lite längre bort så det blir tyvärr inte så ofta.
  För ett antal år sen var vi på en camping flera år i rad och då såg man den här grejen. En del klarade absolut inte av att vara själva utan var tvungna att umgås hela tiden, och andra kunde vara själva.

  Men som jag nämnde i en tidigare blogg, det finns inget rätt eller fel. 
  Var och en gör som man vill.

  Postad i: default | 0 kommentarer

  Aldrig ensam


  Av Marie Eriksson, 2019-08-01
  Aldrig ensam

  Läste för ett tag sen min vän Ylvas blogg om guider och började tänka på mitt första möte med min guide och våra upplevelser tillsammans. Den är kanske inte som de flesta föreställer sig att det ska vara men varför vara som alla andra? ☺️

  Det började för många år sedan då jag var i 20 års åldern och ville få kontakt med min guide. 

  Jag började meditera och önskade kontakt. Jag mediterade och mediterade, inget hände... Tills en natt... Jag låg och sov och vaknade av att jag kände att någon tittade på mig... Jag öppnade ögonen och där på sängkanten satt en man och tittade på mig med huvudet lite på sned, lite väntande på en reaktion från mig... Han var lite grå och genomskinlig så jag förstod rätt snabbt vem det var. 

  Hur reagerade jag då? Jo jag blev skiträdd rent ut sagt. Jag drog täcket över huvudet och bad att han skulle försvinna då det blev för mycket just då. Han försvann och jag sa att vi får ta det lite lungt med att han visar sig helt på det där sättet. 

  Vid ett senare tillfälle då jag satt med mina Tarot kort bad jag honom visa att han fortfarande var med mig, men på ett annat sätt. Då började det sväva rosa/turkosa små energiklot ovanför mig i taket. Det var en mäktig upplevelse. 

  Jag kände mer och mer att han fanns med mig och han hjälpte mig när jag behövde guidning. Även vardagliga saker hjälpte han mig med ibland, som den gången jag tappat en pytteliten guldkula från ett hänge. Jag kröp på golvet i köket och letade i flera minuter och tills slut sa jag att jag verkligen behövde hjälp. Då kommer kulan rullandes till mig där jag står på alla fyra... 

  Men det roligaste han gjort var ändå när jag var till Ylva och skulle gå min första Reiki kurs. Jag och de andra eleverna var på övervåningen och tränade medans Ylva lagade mat. När jag sen kom ner sa hon att jag hade en lustig guide som varit och påpekat för henne att jag inte kunde äta lök för magen, så hon fick göra en egen kastrull med mat utan lök i åt mig. Det stämde ju så det var rätt lustigt. Hon berättade då mer om honom och jag fick även hans namn. 

  Jag känner mig trygg med vetskapen om att jag har honom och han finns där och guidar mig när jag behöver det. 

  Det är skönt att veta att man inte är ensam. 

  Blessed Be

  /Marie 

  Postad i: Blandat | 0 kommentarer