• Vipstars bloggare

  Intuition


  Av Annika Kucharski, 2019-06-16
  Intuition

  "Detta kort visar på övernaturliga gåvor, intuition, sökandet efter alla sidor och kunskap i allt. Nyfikenhet, förväntan och gemenskap finns starkt i detta kort. Här har man utvecklingen som kan komma via studiecirklar eller organisationer. Lika intressen som ger mer kunskap allt eftersom. En stark gemenskap med kvinnor eller en mycket stark kvinna. Det finns en kunskapstörst och vetskap i detta kort, men också en rädsla för att se helheten, vill bara se det vita och gör allt för att blunda för det svarta i livet."

  Först tänker jag på övernaturliga gåvor - nästan 100 på att min mormor hade en del av detta, men inget hon pratade om säger mamma. Finns några historier om detta som mamma berättat, bland annat att mormor av en anledning var ute en sent en natt och då såg en äldre granne, och nämnde detta för morfar när han kom hem. Några dagar efter kom morfar hem o frågade, sa inte du att du såg XX när du var ute, jo sa mormor. Det var så att XX hade dött tidigt på eftermiddagen den dan mormor sedan såg honom på kvällen...

  När jag tänker på intuition, så känner jag att jag själv har en bra sådan. En händelse som jag nu tänker på där jag först förstod att jag "kände på mig" var i skolan, kände att det var något bakom mig som hände, sedan var det någon som knackade mig på ryggen och lämnade en lapp där en av killarna i klassen frågade chans på mig, jag skulle lägga svaret i hans jacka. Eftersom jag kände på mig att det var något lurt så gjorde jag aldrig det. 
  Denna variant av känna på sig har jag haft många gånger sen dess.

  Just nu känner jag att jag är mycket i Prästinnans energi, för jag känner på mig saker, och försöker också utbilda mig mycket om olika andliga grejer. Man kan inte veta allt om allt men man kan vet lite om mycket, mitt huvudintresse är ju Tarot men det skadar inte att man känner till andra saker inom det andliga också. Har hittat en mycket trevlig app "Readly" där man för en kostnad förstås kan läsa precis hur många tidningar som man orkar, finns även utländska tidningar om man vill träna språk. Har hittat en del engelska som motsvarar vår tidning "NÄRA".

  Intuitionen säger mig nu att det är dags för kaffe happy-11

  Postad i: default | 0 kommentarer

  Trollkarl


  Av Annika Kucharski, 2019-06-08
  Trollkarl

  "Detta kortet visar på en talangfullhet. Man har all kunskap med sig, behärskar allt och ser helheten och sambandet i det man gör. Alla möjligheterna finns med en, man kan göra allt och skapa det man tror på. Magikern visar att han kan trolla, göra det omöjliga möjligt, man kanske inte alltid förstår varför eller hur men det viktigaste ändå kanske är att det fungerar."

  Detta hade jag kanske behövt förra veckan när jag skrev för första gången, känslan av att veta allt och förstå att jag kan, då var jag lite mer osäker än nu när jag ska skriver idag. Undrar varför man är sån att man många gånger tror att "men inte kan väl jag det här, eller det här duger jag inte till". Fast jag har märkt att ju äldre jag blir desto mindre bryr jag mig om denna osäkerhet. Det vill säga, jag känner mig säkrare. Vad är det värsta som kan hända?

  Det är väl ingen av er som missat Harry Potter, han visste ju inte hur mycket han egentligen kunde eftersom ingen pratat med honom om detta. Men när han fick reda på det så var det bara att träna på och ju mer träning desto mer kunskap. Han är ju förstås en fiktiv figur men man kan översätta detta till verkligheten tycker jag. Ju mer man lär sig desto mer kan man, och ju mer man kan desto säkrare blir man, skönt.

  Nu när vi börjar få koll på läget, så kan vi agera, känna, planera och tänka och sen kan vi göra precis vad vi vill. Det är en skön känsla då när man känner att det funkar, det som man varit osäker på innan. Härligt. Man måste tro på sig själv.

  Så till sist - tänk på att ni kan mycket mer än ni tror. Nu ska jag leta på en mening som jag hörde på en föreläsning, det handlar om hur mycket eller lite man kan - det var så bra.

  // Annika

  Postad i: default | 1 kommentarer

  Hela vägen


  Av Marie Eriksson, 2019-06-07
  Hela vägen

  Tänkte dela med mig om min resa till Reiki Master och KarunaReiki Master®. 

  Idag är healing och energier en självklar del av mitt liv. Det har det nog alltid varit, även om jag inte alltid varit medveten om det... 

  Som barn var jag känslig för vad andra tänkte och mådde. Hade lätt att känna av stämningen i ett rum när jag kom in. Kunde t.o.m ibland veta vad folk tänkte utan att de sa något.

  Jag hade svårt att skaka hand med människor då det blev så påtagligt vad de kände, så hälsade på folk med mina händer bakom ryggen för att slippa ta i hand. Jag visste inte riktigt vad det var utan det var bara så. 

  I 20 års åldern gick jag försvarets ambulansförar utbildning och under ett tränings larm på natten sa en av lärarna att jag hade haft så varma händer och det kändes starkt när jag tog hand om honom där han låg i skogen.

  Så småningom började jag prova att medvetet ge energi till nära och kära, och det uppskattades mycket och det kändes så rätt. Men jag ville lära mig mer och förstod för att öppna upp mer så måste man kunna skydda sig oxå, så jag ville lära mig av någon som verkligen kunde. Sen ville jag få papper på att jag kunde utöva healing och var seriös.

  Mitt självklara val var Ylva Trollstierna som jag kände till sen innan iomed Tarot som jag redan höll på med. Jag anmälde mig 2000 till Reiki 1:a och 2:a gradens intensivkurs. Kursen var fantastiskt och det kändes så rätt. Jag kände sen att jag ville dela med mig och lära andra så gick vidare hos Ylva till Reiki Master och sen även till KarunaReiki® Master.

  Nu 19 år senare kan jag inte tänka mig ett liv utan dessa fantastiska energier som jag använder mig av nästan dagligen, och varje session och kurs jag håller i ger mig så mycket. 

  Healing är härligt helt enkelt! 

  Postad i: Healing | 1 kommentarer

  Nykomling


  Av Annika Kucharski, 2019-06-01
  Nykomling

  "Korten Dåren visar på en nykomling inom vilken grupp av utövare som helst. Här finns glädjen, viljan till att prova på, att välja väl och inte vara rädd för något. Har med sig all kunskap, men vet inte riktigt hur man ska använda den och tror inte riktigt att det behövs heller. Ett kort som visar på glädje och optimism, att våga det okända för inget är väl egentligen farligt och ingen vill väl mig ont. När man med glädje ger sig in i nya projekt."

  Detta är vad jag känner mig som nu, en nykomling, på att blogga, som inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Har läst en del olika bloggar och alla skriver om olika saker så varför skulle inte jag kunna skriva något också. Hur svårt kan det vara tänkte jag, kände att jag ville ha en "röd tråd" och den var ju given, Tarot måste finnas med  på något sätt, men inte bara det utan även allmänna saker som händer här och nu.

  Det där med att vara nybörjare och tro att man är ensam på sitt sätt, det var värre förr tycker jag, jag har blivit säkrare med åren. Ju äldre man blir desto mindre bryr man sig om vad andra tänker om en. Det är skönt när man kommit till den insikten, att man duger, att det inte är farligt på något sätt att vara olika och att man vågar börja med något nytt - rätt ut bara, ungefär som det brukar se ut på bilden av Tarotkortet Dåren, som är på väg rätt ut i livet.

  När jag tänker tillbaka så har jag nog alltid varit det på mitt sätt, en slags ensamvarg, o gett mig på såna saker som inte andra gjort. Första som jag kommer att tänka på är nog när alla ungdomar runt om hemma gick på gammaldanskurs, det var bara jag som blev kvar och fortsatte med folkdans.

  Nu ska jag kasta mig in i ett nytt projekt - mer om det senare.

  // Annika

  Postad i: default | 1 kommentarer

  En sak i taget


  Av Ylva Trollstierna, 2019-05-25
  En sak i taget

  Nu har jag tagit tag i min sida här inne, för jag kan begripa att en del inte vill vara medlem på min egen sida även om den typ erbjuder allt inom spirituell inspiration.

  Men jag fick en kick av att det snart är sommar, en tid som är för vila men även utveckling, mitt mål har alltid varit att inspirera även på badstranden, de stunder någon inte är i vattnet utan bara vill ligga och vrida tårna i sanden, eller de dagar det regnar, någon kanske sitter ute under tak eller ligger i soffan. Jag startade med sommarerbjudanden på min egen sida, sedan kom som den perfekta synkroniseringen av mycket svordomar, för de brevkurser jag startat vill inte som mig, hur gärna jag än kämpat bakom kulisserna på sidan för att få det att fungera, jag gav upp, istället skapade jag grupper under min profil. Då kom idén, detta kan jag göra med allt som jag har på min egen sida, för där har jag Inspirit som är 9 delar av spirituell inspiration, massor av texter, ljudfiler, webinars och så vidare. Men även typ kursbrev i olika ämnen. 

  De kursbreven kommer här som självstudiekurser, jag är själv himla nöjd med resultatet och tycker att priset är löjligt lågt, men helt ok. Som medlem på Vipstar (medlemsavgift engångsumma är 100:-) kan du sedan boka in dig på den självstudiekurs som passar dig. Kanske bäst att passa på med Runor ifall de nu blir förbjudna, för då vet jag inte vad som händer med mig, jag som har tatuerade runor på kroppen får kanske inte visa mig ute?

  Om du inte  har skrivit på för att vi ska få behålla runorna här i Sverige, ett förslag som Morgan Johansson (S) har kommit med, beslutet ska tas i veckan. 
  Här kan du läsa på mer, namninsamlingen är avslutad.

  Regeringen tillsätter en utredning som ska se över straffansvaret för rasistiska symboler.
  https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/07/straffansvaret-for-rasistiska-symboler-ses-over/
  https://www.regeringen.se/49f2a7/contentassets/8fc9e77e14264537bc2a50f4001b7e31/rasistiska-symboler-dir-2018-61.pdf

  Artikel i SVD: Fler rasistsymboler kan bli förbjudna
  Fler symboler som förknippas med nazism och rasism kan bli förbjudna. 
  https://www.svd.se/lagforslag-om-datalagring-i-september

  Vårt öppna brev till Morgan Johansson när han först började tala om att förbjuda Tyr-runan från 2017:
  https://www.asa-samfundet.se/tyr-runan/

  Mina självstudiekurser är texter och material bland annat från tidigare studiematerial samt böcker, delat upp så du kan ta en del i taget, som det passar dig. Massor att läsa, både i sol och regn.
  Runtexterna är unika, de kom till under den tiden jag bodde i Ukraina, då jag umgicks dagligen med en runmagiker.
  Det är inte futharken eller utharken utan helt enkelt skapandet av runor från grunden, med bindrunor, motpolsrunor, ja, faktiskt det mesta om vad en runa har för betydelse samt hur du kan bruka den.

  Nu ska jag faktiskt gå utomhus och lägga lite runor, full av inspiration.

  Vill du bli medlem på Vipstar? Klicka här http://vipstar.nu/medlemskap
  Det gäller även för dig som kanske redan tolkar i runor, eller lägger Tarot, ger massage eller vad du vill ha en egen profil för att synas och få reklam. 

  Självstudiekurserna finner du information om på första sidan.
  Må runan Feh vara med dig.
  /Ylva