• backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
  backcards copy.jpg backcards copy.jpg backcards copy.jpg
 • Totems

  bjrn.jpgTotems är vad vi kallar ett starkt kraftdjur, vi kan även säga lärdomssymbol, i form av ett djur. De nordamerikanska indianerna har den uppfattningen om att vi föds med 9 totems (läs nio krafter) som är specifika för oss i våra lärdomar i detta liv vi har valt. 

  Du kan jämföra det med exempelvis ett horoskop. Dessa 9 totems har sin plats som representerar olika områden i ditt liv som din arbetskraft, din familj, din ekonomi, ditt yttre jag, ditt inre jag, din kraft och ditt mål. Sedan har du ett totem på din högra sida och ett på din vänstra sida som följer dig genom livet. Du lär dig mycket om dig själv genom dina totems. De är som “andar” (guider) som är satta för att vaka över dig. Du kan be dem om hjälp vid olika situationer i livet för att använda hela din kraft och lite till. 

  Världens största däggdjur är Valen och då passar det väldigt bra att det är djuret som bär på all kunskap om oss. Valen är sedd som ett simmande bibliotek. Bärande på hela Akashakrönikan. Akashakrönikan är namnet det stora ”biblioteket” som innehåller all kunskap om alla människor och alla liv (kanske Tarotleken). I det biblioteket finner vi sanningen, hela helheten. Varför är vi den vi är, varför har vi valt detta liv? Detta mönster?

  Valen är ett bra totem att använda när du ska göra regressioner eller psykoterapi. Överhuvudtaget när du söker din inre kärna. Låt valen dra dig ner på djupet, utforska dina rötter, din bakgrund och svälja plankton. Det lilla, lilla som ger så mycket näring istället för att svälja hela paketet på en gång. Lär dig se mikrokosmos och inte bara makrokosmos i allt. Varva ner, flyt på vattnet. Blås ut lite luft och vet med dig att du är en “storhet”. Valen kan du använda när du vill ha kontakt med de försvunna kontinenterna Atlantis och Mu. Men även när du vill ha kontakt med stjärnor och planeter, speciellt Sirius som är valens ledstjärna. Ljud, osynliga ljud, telepati, koder, vibrationer som följer vattnet. Valen är stor medicin att bära med sig, du är en stor gåva för Valen att fylla sitt inre bibliotek med. Använd valmedicin när du skriver dagbok eller gör en regression och när du vill fylla ditt liv med livets egen mening.

  Du kanske har sett en indianfilm någon gång, exempelvis Macahans. Där en indiansk medicinman, använder sin skallra, dansar runt, sjunger sedan böjer sig ner över den sjuke och blåser luft in i kroppen. Det är ett av indianernas sätt att blåsa in liv, totemet i “patienten” till att den kraft som saknas fylls på.

  Indianerna tror att vi består av alla den energi som varje djur bär med sig, när vi blir sjuka fattas den energin. Är det andar eller? Ett totems är en energiform. Använd ditt totems med logik, känsla och förnuft som en extra reservkraft. Alla totems finns här för dig nu, de finns alltid med dig. Använd dem och ge tillbaka ditt tack till moder jord genom att akta varje djur, varje levande varelse. Tänk nu på det djur som fascinerar dig mest, kanske ett som du samlar på eller känner samhörighet med, troligast är det ett av dina totems.

 • Totems A-Ö

  And som totem
  Visar att du är en som trivs bland folk och gärna i varmare klimat. Du bjuder mycket på dig själv och är trevlig att umgås med, i allt från en stor familj till beachparty!

  Antilop som totem
  Du är snabb och säker, men kanske lite för beroende av andra för att finna din trygghet. Du satsar allt på det som du tror på och finns till för dem som behöver dig.

  Bäver som totem
  Visar att du är en person som tar ansvar för ditt område och för din familj. Du är noga med att ha ordning och bygger noga upp det som du eftertraktar. Ihärdig och fokuserad.

  Björn som totem
  Med björnen som totem är du stark, uthållig och väldigt klok och lugn till ditt sätt att vara, väl medveten om att du fixar allt med din egen styrka.

  Bläckfisken som totem
  Visar på att du är mångsidig, har lätt för att gå in i din egen inre värld men kan också använda bläckets kraft.

  Buffeln som totem
  Du är stor och stark, trygg med dig själv, har bra fotfäste i livet och vet att det ordnar sig alltid. Du är lite av en tusenkonstnär och har ett djupt inre.

  Delfinen som totem
  Du är en glad prick! Säkert går du omkring och nynnar på din egen sång… Du trivs i sällskap och är trevlig så länge ingen retar dig. Kanske det ändå är så att du har en förmåga att glida undan när du inte trivs med stämningen och då väntar alltid varmare vatten.

  Drake som totem
  Draken vill lära dig att ta hand om dig själv, att se din inneboende kraft och våga förverkliga det som du tror på men som många inte anser vara möjligt. Magi! Lär dig att förvandla det som du vill visa på ditt sätt, enligt legenden så förvandlade draken sig till trollsländan för att inte skrämmas mer…

  Duva som totem
  Visar att du är en person som trivs med att ha folk omkring dig, mycket social och engagerad i att skapa fred och frihet åt alla. Optimist, sprider glädje och får nog lära dig att det finns de som önskar att du vore tyst ibland.

  Ekorre som totem
  Du är snabb, intensiv och direkt på. Charmar din omgivning, bjuder på dig själv…

  Elefanten som totem
  Du är trygg i dig själv, tar varje stund som den kommer, trivs med andra, Avskyr stress och trivs med samarbete. Skyddar de dina…

  Enhörning som totem
  Du är i din andliga upplysning, medveten om din egen kraft och dina lärdomar. Du vet att du är inte förmer än någon annan utan i din utvecklingsfas där du fått möjlighet att använda dina magiska krafter.

  Falk som totem
  Visar att du är en intensiv människa som ger allt och som agerar direkt, du gör det som ska göras och tar ditt ansvar. Är ofta offentlig och tar ansvar för att allt som du åtar dig ska fungera.

   Fjäril som totem
  Visar att du tar livet som det blir, du vågar gå igenom olika stadier bara för att det är så, har en tillit till allt som sker. Stark i din personlighet och i din utstrålning. Du byter skinn (eventuellt kläder, inte bara den yttre fysiska formen) i olika faser i livet och blir vackrare med åren.

  Flodhäst som totem
  Visar att du är medveten om din egen styrka, vet vad du klarar och trivs med rutiner och att få vara i den balans som du skapat ifrån början. Du behöver inte förändringar för att må bra utan glider fram i din egen takt och följer livets cykel.

  Gam som totem
  Visar att du vet vad du ska ta för dig, och ta för dig det gör du utan att slitit för det. Du håller dig alert på vad som sker och var du kan få ut det bästa, håller dig framme helt enkelt.

  Get som totem
  Ger dig uthållighet och en stark överlevnadsvilja. Du vågar mycket, ser inga hinder i något utan bara möjligheter.

  Giraff som totem
  Giraffen stärker ditt seende och får dig att se absolut längre än vad näsan räcker och titta högre än vad många gör. Du ska våga ha visioner och våga se ut åt alla håll och vidga dina vyer.

  Gorilla som totem
  Du har med dig ansvar och glädje i en bra balans, ger av dig själv och får tillbaka. Du har en trygghet i din omgivning och är närvarande i det som är viktigt.

  Grävlingen som totem
  Du är en stark personlighet med stor integritet och du går alltid din egen väg oavsett det pris det kan innebära. Du kan ha ett stort intresse för det ockulta.

  Groda som totem
  Visar att du ser om ditt eget behov, kan anpassa dig till olika situationer och sedan släppa och gå vidare utan någon större påverkan, du vågar prova på nya saker!

  Hackspett som totem
  Visar på att du är intensiv, vet vad du vill ha och tvekar inte, tar för dig, även på andras bekostnad! Du är duktig med rytm och kan säkert bli en bra musiker om inte annat för din egen skull…

  Höken som totem
  Den vill få dig att förstå att du är en förmedlare, en som ska sprida din kunskap vidare till andra. Våga skriva och berätta vad du ser, analysera inte utan ta till dig det budskap som kommer, för du är mottaglig.

  Hyena som totem
  Visar att du är okomplicerad, tar stunden som den kommer, trivs med andra omkring dig som har samma mål som dig. Du vet hur du ska finna det bästa ur det mesta och ser att möjligheterna finns även i det som andra inte vill ha, Du kan känna dig lite udda ibland, men bjuder gärna på ett gott skratt.

  Igelkott som totem
  Du är en som trivs runt omkring andra, men ändå gärna går för dig själv. Men ve den som kommer dig för nära! Du avgör själv vem du vill ha kontakt med. Tar allt i din takt…

  Isbjörn som totem
  Du har med dig en stark inre övertygelse och en andlig insikt om odödlighet som gör att du vågar mer än andra. Du är djupsinnig och i behov av frisk luft och fria vidder.

  Kamelen som totem
  Visar på att du är uthållig, att du är seg och motiverad i det du gör och gör det du sak göra med en bra planering. Trivs ensam även om andra finns omkring dig. Envis och tjurig som få och kan göra det mest konstigaste vändningar om det inte passar dig.

  Kaninen som totem
  Du är lie en "vända kappan efter vinden" person! Så länge ingen går på dig så spelar du på, men vid minst angrepp så flyr du direkt.

  Korp som totem
  Då är du intelligent, vaksam, har kontroll, är beredd att offra det mesta för att få det du vill ha. Du bär en mystisk aura med dig.

  Kråkan som totem
  Visar att du är lite av en mystisk person, man vet aldrig var man riktigt har dig. Du har alltid en glimt i ögat, men av vilken betydelse! Du är noga med att leva ditt liv… På ditt sätt!

  Krokodilen som totem
  Visar att du har en inre styrka som ingen knäcker i första taget. Medveten om din kraft och vad du kan ta för dig. Och går det inte med makt så går det med tårar.

  Leguanen som totem
  Du är klok och avvaktande, iakttager tills du har bestämt dig för att agera och kan göra det lite oväntat. Lika oväntat som du bra stänger av omvärlden och försvinner bort. Du gör som det passar dig…

  Lejonet som totem
  Visar att du är kraftfull och bestämd och väldigt medveten om din makt över andra. Lite lat, men aktiv när det gäller.

  Lodjuret som totem
  Visar att du är den stora starka typen som går din egen väg och gör det som är viktigt för dig. Du har lätt för att finna nya områden som kan stimulera dig och fastnar inte vid områden eller andra.

  Måsen som totem
  Visar på att frihet är det som betyder mest för dig, att få vara din egen utan krav och få gå din egen väg. Du har lätt för att överleva vilkens situation som helst och är van att bli lite missförstådd men bryr dig inte bara du får sväva på fritt i ditt eget spejs.

  Mullvaden som totem
  Visar att du är medveten om din egensinnighet, ditt tålamod och ihärdighet och att du oftast lyssnar på din instinkt. Vågar söka djupt… Och sparar på dina erfarenheter efter det du tagit en tugga!

  Musen som totem
  Visar att du är ivrig, lite av en pedant på ditt sätt. Du ser och uppmärksammar allt, är villig att söka dig till det du vill ha även om det innebär svårigheter så styr dig din drift dit.

  Myran som totem
  Visar att du är idog, speciellt i det som rör saker som är viktiga för dig. Du har för att engagera dig och svårt för att släppa, sluta och gå vidare… Du kan gå på djupet i ämnen och verkligen utröna vad som är orsaken.

  Noshörningen som totem
  Visar att inget kan stoppa dig när du väl bestämt dig. Ve den som kommer i vägen. Du är stark och intensiv, går till attack om det behövs och trivs allra bäst när du får dölja din utsida och vara ifred.

  Orm som totem
  Du är flexibel, anpassar dig efter klimatet! Kan slingra dig runt det mesta du vill ha och ser till att förändringar sker hela tiden…

  Puma som totem
  Du är stark som individ, och tar din rätt och ser om ditt eget. Du behöver ingen som stöttar dig, du vill inte vänta in någon annan utan sköter helst dina egna affärer. Självständig och dynamisk.

  Rådjur som totem
  Du är lite skygg, trivs bäst med enda och få vandra på i din egen takt

  Räv som totem
  Du är en listig en som definitivt går din egen väg, fullt övertygad om att du vet bäst. Stark som individ och gör som du vill, lever ditt eget liv och undviker ansvar.

  Ren som totem
  Visar att du är uthållig, seg, ihärdig, tål hur mycket som helst, strävar efter att följa ett redan ärvt inlärt mönster som utvecklas allt eftersom. Du är bra på att bära andras bördor och håller lite distans till andra, de kan komma nära men inte så nära som de trott!

  Sälen som totem
  Du är en av alla, du tar stunden som den kommer och kan vara lite väl cool och avvaktande, vilket kan stressa andra och du är långt ifrån lättpåverkad.

  Skata som totem
  Du trivs med att vara i centrum, mitt i smeten och iakttaga och försöka få till dig det som du behöver för ditt nöjes skull, smart, intensiv och pladdrig.

  Sköldpaddan som totem
  Du är trygg och stabil, tar en sak i taget och har ingen brådska. Ett inre lugn och en vetskap om vad som varit och vad som kan ske och låter allt ha sin tid. Du är cool.

  Skorpionen som totem
  Du är snabb, utan tvekan. Attackerar när du anser att det är lämpligt och är definitivt din egen.

  Skunk som totem
  Du är stark och har integritet, man kommer inte nära dig om man inte har förtjänat det på något sätt. Du vet vem du är och trivs bäst att utvecklas på egen hand.

  Spindel som totem
  Du lär dig fort att spinna de trådar som ger dig de rätta kontakterna framöver, snabb på att agera och har en instinkt för vad som är värt att spara.

  Struts som totem
  Visar att du är snabb i vändningarna, trivs med tempo speciellt tillsammans med andra, äventyr och nya vyer. Du lyssnar till vad du själv vill göra och agerar självständigt och målinriktat.

  Svan som totem
  Visar på att du är en klok själ, en med minnen från svunna epoker, klok, avvaktande och drömsk. Du kan ana det ingen annan ser och du kan använda drömmagi för att skapa det du vill ha.

  Tiger som totem
  Visar att du inger respekt och att andra undviker dig hellre än går i närkamp, du vet vad du vill ha och tar det!

  Trollsländan som totem
  Du är lite speciell, går din egen väg, tar för dig, lämnar inget åt slumpen och charmar din omgivning innan du lämnar, kanske för gott, du skapar magi i andra ögon och illusioner i dina egna.

  Uggla som totem
  Visar att du är en klok och stabil person som har mer än en räv bakom örat! Du vet vad du vill ha i livet och sätter dina mål främst och låter det ta den tid det tar.

  Utter som totem
  Visar att du är en glad och lättsam typ som tar stunden som den kommer och bjuder gärna in till lek.

  Valen som totem
  Visar att du är en person med enorm kunskap, trygg i dig själv, mediala gåvor som är i balans.

  Varg som totem
  Visar att du har starka ledaregenskaper med dig och behöver stimulans av andra likasinnade Du är sensitiv och styrs av energier.

  Vessla som totem
  Du är snabb och intensiv, lita till din instinkt.

  Vildsvin som totem
  Du vet vem du är och så är det bara! Du går din egen väg och ger dig inte förrän du grävt fram det som du behöver. Egensinnig och med temperament som tar dig långt…

  Älgen som totem
  Du är en stor personlighet med en enorm kraft. Du kan erövra det mesta med tid och tålamod.

  Ödlan som totem
  Visar att du är en drömmare, en som vågar ha visionerna och gärna sjunker in i din egen värld men kanske inte alltid blundar för det som sker. Kanske bara ser det annorlunda!

  Örnen som totem
  Visar på att du är stark och uthållig, har en naturlig styrka och tar självklart plats, Får aktning.