• Blir du den första regressionsterapeuten på vipstar?
  Maila ylva@vipstar.nu

 • Tidigare liv

  Om du tror på pånyttfödelse så är du inte helt ensam om det utan delar tron med ca en miljard andra människor (mestadels Indier). Har du sedan accepterat tanken på återfödelse så är det ganska naturligt om du också blir nyfiken på vad som kan ha utspelat sig i dina tidigare liv. Med hjälp av en regressionsterapeut eller via hypnos kan du få hjälp med att se vad som hänt förut. Olika läror tvistar om huruvida du kan växla mellan man, kvinna och djur i olika liv. Visst kunde det vara spännande att få veta att du varit adelsman i Frankrike i ett tidigare liv, fast kanske lika spännande, att få veta att man var bondmora i Finland. Det vanliga är att du vid en regression (guidad tidigare liv upplevelse) försöker återvända till en bestämd tidsålder för att se vad du då upplevde.

  Vem vet vad du själv varit med om (än)? Det som är viktigt är hur dessa liv påverkar dig, vilka erfarenheter, mönster och rädslor de har skapat.  Det är inte bara det tidigare livet som är viktigt för förståelsen utan också varför du valde det livet, vad som fanns innan och vilka mönster du egentligen bygger på.

  Dåliga mönster kan finnas med till dess du har bearbetat dem och skapat goda mönster som ger bättre förutsättningar i livet. Det är viktigt att inte döma någon annan utan ha tillit till att alla reder upp sina egna liv - ta hand om ditt eget istället.

  Tankarna som vi alla har om tidigare liv är säkert så spridda och vida som från svart till vitt på färgskalan. En del tror, en del vill tro, en del undrar och en del säger absolut nej till att det finns tidigare liv.

  Läser du om kvantfysik eller böcker av Richard Bach (Illusioner, Ett, Bron över då och sedan) så kan du bli lätt förvirrad av om det är linjära eller parallella liv du lever? Men det viktigaste är ju ändå att leva i nuet och suga ut essensen av det som varit eller kanske nu är. Kanske sitter du i 1500-talets Frankrike just nu och hör någon prata om tidigare liv, samtidigt som du läser detta? Linjära tidslinjer innebär att vi lever liv efter liv från århundrade till nästa, medan parallella liv innebär att vi lever alla liv samtidigt och att tiden alltid är nu. 

  När man forskar i sina tidigare liv bör en anledning vara för att komma ihåg erfarenheter, att släppa trauman nu när du vet bättre och leva detta liv.

  Tidigare liv? Regression? Reinkarnation? Är detta en och samma sak? I ämnet tidigare liv, så är väl de flesta av oss övertygade om att vi har levt tidigare liv. En del av oss är rädda för det medan andra söker liv efter liv. Kanske av spänning, men även för sin egen utveckling. För att förstå varför du agerar eller har den personligheten du har idag. Tidigare liv är mer ett begrepp eller ett samlingsord för allt det som har med just tidigare liv att göra.  Regression är när du minns tidigare liv. Kanske genom en guidad resa bakåt i tiden, genom hypnos eller bara flashar som kommer när du blir medveten om att du ser bakåt i tidigare liv. Att göra en regression är att medvetet välja att se bakåt i tiden, vem du var och vad som skedde. Syftet med en regression är oftast att bli medveten, släppa trauman och för att utvecklas men även av ren nyfikenhet. Reinkarnation är ordet för tron på att du lever liv efter liv, att reinkarnera innebär att duåterföds.

  Att komma ihåg sina tidigare liv kan du utveckla, genom att se en del av det, eller att någon ser det åt dig och berättar så kan att du kan komma ihåg mer själv om det livet. Det är som om jag skulle fråga dig vad du gjorde den 10 september 1999, eller den 4 maj 1995 så kommer du troligast inte ihåg den dagen, men om jag berättar någon som hänt den dagen så minns du oftast genast andra detaljer. Så kan det även vara med tidigare liv, aktiverar man en del så kan du minnas resten. Ett bra sätt är att tänka på det innan du ska sova och så aktiverar du minnet i drömmen där du är mer öppen för det undermedvetna.

  Det finns terapeuter som ser tidigare liv och även de som vägleder en genom hypnos, se bara till att du finner någon som är seriös och har en bra utbildning eller ett bra rykte. Det är många terapeuter som ”poppar” upp utan att ha kunskap eller ta det seriöst, de brukar ofta berätta att du levt ett liv som indian, nunna, munk eller på Atlantis, blivit dödad dramatiskt eller något som är mer från en historiebok än ett vanligt liv. Men naturligtvis finns det de som har levt som ”häftiga indianer” eller varit någon känd person. Om det känns fel så lita till din egen känsla, och du bör kunna koppla beteenden och mönster till det liv du lever idag.