• Rökelse

  Rökelse finns i olika former, endera i pinnar eller i koner men även löst.

  Det finns även olika behållare till rökelser, du kan även sätta den tända rökelsen i en blomkruka, men då se till att den inte bränner blomman och att rökelsen ramlar av i jorden som är fuktig eller blöt. När du tänder en rökelse bör den börja brinna, du ser eld, sedan blåser du ut elden till att den bara pyr, att det finns en glöd.

  Vad är meningen med att tända rökelse? För det finns mer i det än att det kan dofta gott. För det kan också lukta illa, beroende på vilken doft som tilltalar dig, det är inte alla dofter som passar oss. En del är flyktiga, en del är tunga, en del söta, en del starka och en fördel med att tända rökelse är att du utvecklar mer av ditt doftsinne.

  Dofter påverkar oss, en del kan få oss piggare, skapa en inre harmoni, ge mer energi, eller vara lugnande. Dofter påverkar oss alla olika och det finns dofter som skapar minnen, välbefinnande och motstånd. Våra sinnen behöver stimulans för att utvecklas och det är en del som rökelse kan bidraga med genom ditt doftsinne. Doften påverkar dig och samtidigt binder röken från rökelsen fast tung energi vilket också gör att energin omkring dig blir lättare.

  Att bränna rökelse är något som är gjort i flera tusen år, olika trädsorter som gav dofter är troligen upphovet från början, grenar, blad och även kåda. Ofta med en magisk betydelse och som offer till gudarna. Även idag finns den betydelsen men kanske inte till gudarna men för att stärka ditt andliga medvetande.
   
  Genom rökelsen kan du rena en plats ifrån negativa energier. Vilket är något som kan uppstå lätt, för kanske du någon gång gått in i ett rum och känt dåliga vibbar?

  Den bästa rökelsen för att rena energier är den som kallas smudge, eller salvia som du använder för att rena ett område. Men även de andra rökelserna som för in nya energier.

  Varje rökelse har sin doft som har en speciell energi våglängd som skapar den önskade energin.

  Den rökelse som du alltid bör ha hemma är smudge för att rena energier. Som exempelvis när du har städat. När du har städat kan du smudga ut hemmet, öppna något fönster, gå runt med smugden och all oönskad och gammal energi åter ut. Men också om du haft besök där du inte haft kontroll på dina energier och tillåtit någon att bli energitjuv. Smudge är inte en söt doft utan en mer renande energi.

  De andra rökelserna ofta med blomdofter är både för att skapa renare energi men också för att skapa en väldoft som triggar mer sinnen än bara doftsinnet. Alla sinnen finner något ifrån de andra, genom doftsinnet så stärker du även känslan och välbefinnandet.

 • nagchampa.jpg