• Reiki

  reiki.pngEn av de viktigaste terapierna och metoderna inom nyandligheten är healing och då främst Reiki. Usui Reiki är en healingteknik som härstammar från Japan. 

  Det var här, i mitten av 1800-talet, som munken Mikao Usui levde sitt liv. Usui mediterade på berget MT. Kurama han fick där uppenbarelser och japanska tecken (kanjis). Tecknen var helande symboler. Han praktiserade sedan sina kunskaper i en egen klinik som öppnades 1922. Att Usui Reiki finns hos oss i väst idag kan till stor del tillskrivas Hawayo Takata. Hon förde med sig kunskapen först till Hawaii och sedan till USA, idag är Reikihealing världens mest utbredda form av healing mycket tack vare henne. Takata blev Reiki Master redan i Japan -1935. 

  Reikihealingens främsta syfte är att skapa harmoni i kropp och själ. Den kan utveckla sin utövare både kroppsligt och känslomässigt samtidigt som den kan läka psykiska och fysiska obalanser. Ohälsa kan ”botas” och sjukdomar kan förebyggas. (Med botas menar jag att du kan aktivera och stärka din egen helande kraft till att du kan skapa bättre hälsa). Metoden bygger på att ge energi till den som behöver, men själva healingen står dock individen själv för. 

  För att utföra Reikihealing krävs ingen speciell trosinriktningen eller religion. Du behöver inte ha förmågor utöver det vanliga, inte heller vara fullt frisk eller vara i en viss ålder. Dock bör du vara över 18 år eller för minderårig ha ett intyg från förälder för att få delta i en Reikihealing behandling. I Sverige idag kan vi boka Reiki med Friskvårdscheck.

  Ovanstående innebär att alla kan lära sig metoden eftersom Reiki fungerar lika starkt på alla, då alla har den helande förmågan. Utbildningen inom Reikihealing är indelad i 3-4 steg; Reiki 1 som är direkthealing, Reiki 2 som är distanshealing (dessa två lärs ofta ut tillsammans), Reiki ART samt Reiki MasterTeacher. Det är en rekommendation att du låter det gå tre till sex månader mellan de olika stegen. 

  De mest kända är Reiki Alliance som är grundad av Mrs.Takata och den andra är Independent Reiki Masters. Reikiutövare använder sig endera av Usui Reiki eller en egen metod med namn och ordet Reiki i kombination - till exempel Regnbågsreiki.

  Vad är då Reiki?
  En ljus gudomlig kraft och energi som förmedlas direkt eller via universum till den person eller plats, händelse som Reikihealern har bett om. Reiki kan du inte se med ögonen, däremot kan du se i auran på en Reikihealer att en speciell kraft, energi finns där. Det är en mycket ljus färg, ofta i olika blå nyanser. 

  Reiki används dels via handpåläggning, då överförande av energi sker ifrån Reikihealern till den behövande. Att lägga händerna på någon är vad vi alla kan göra för att föra över energin. Skillnaden med Reiki är att den öppnar upp för din energikanal som även kan jämföras med det som vi tror är kundalinkraften, som är en kraft som löper efter din ryggrad, ger dig livsenergi och kraft samt andlig öppenhet. I min, Ylvas teori är det samma kanal men att energin används på två olika sätt. I kundalin"kanalen" har vi vår livsenergi, den som förmedlas till alla våra chakras. Det är kanalen som håller vår energi igång. En människa som har den kanalen öppen har lättare för att lyssna till sin intuition, sitt andliga medvetande och en öppen kontakt med sitt högre jag. Det är även vad vi också kallar medial. 

  Min upplevelse är att det är en del av kundalinkanalen som öppnas vid initieringarna för att sedan vara öppen vid varje healingssession. Där då den universella energin hittar sin ingång och utifrån den kanalen vidare går ut till varje chakra vilket gör att en Reikihealern aldrig blir trött efter en session. Utan ofta väldigt pigg, får så att säga sin del först. 

  Reiki är energi, energi är alltid lättast att förstå om du frågar någon - Har du känt dåliga vibbar någon gång i ett rum? De flesta svarar -Ja. De vet ofta undermedvetet om att kanske någon har bråkat i det rummet eller något annat obehagligt har inträffat. Visst vet även du nu vad jag menar med dåliga vibbar? 

  Energi är allt, i olika former, i olika energifrekvenser och vibrationer, desto snabbare energi oftast desto mer positivt beroende på var den ska hamna. Om du är osäker på hur Reiki känns be någon Reikihealern hålla sina händer omkring din ena hand. Då lär du nog märka en viss spänning, pirrande, värme, stickande eller tung känsla. Om du inget upplever och fortfarande är osäker prova igen. Du kan också beställa en session på distans, be att healern känner av din kropp för att känna obalanser och blockeringar som du kommer att märka att du själv kan bekräfta.

  Vad är skillnaden eller likheten mellan Reiki och Karuna® Reiki?
  Du kan se det att Reiki är Yin energi och Karuna® Reiki Yang energi, genom att komplettera dessa två med varandra får du den kompletta energin. Karuna® Reiki kanaliserades fram av William Lee Rand och andra Reikutövare tills dess de en dag satte sig ner "provade" ut de olika symbolerna och kanaliserade ner meningen med dem. Till slut fanns det ett komplett system av symboler, dess mening och en ny healingteknik var född. För mig spelar det ingen roll hur de kom till, huvudsaken att det fungera och det är jag övertygad om efter flera års användning. Ett problem finns med Karuna® Reiki det är att energin är stark och omvälvande till att du kan frestas att utesluta Reiki. Men kombinerade är de "oslagbara".