• Orber

  orbs.jpgIntresset för orber har ökat på senare år, troligen för att fler och fler börjat fotografera (ofta med mobilkameror). På fotografierna kan det synas runda små och stora cirklar av ljus, ofta nära en person på bilden.

  Ordet orb kommer ifrån latin och betyder cirkel. Den cirkeln som syns på fotografier är inte synliga för det vanliga ögat, däremot kan personer som utvecklat sin mediala förmåga se dem. De går inte att ta på utan är i en egen sfär som fångas upp av objektivet.

  Ingen kan bevisa vad en orb är varför de också kallas den mest synliga anomalin. Anomali är när ett faktum är i kontrast till en paradigm. Det är alltså inte något som är accepterat men som ändå finns.

  Orber finns i alla storlekar och även i alla nyanser av färger även om de svagt ljusgula till vita är de vanligaste. De kan se solida ut eller vara mer eller mindre genomskinliga. De kan även förflytta sig, vilket kan synas om du tar flera bilder i sekvenser. En orb behöver inte alltid vara rund, men det är det ordet vi använder mest för de ljusglober vi ser på fotografier. De kan även ta annan form som en skugga av ljus.

  Uppfattningen är att varje orb är energin av en ande och när någon fotograferas med orber så är det andar (goda) omkring den personen. Det finns en förtjusning med orber, troligen för att vi kan se något på en bild som vi inte kan förklara. Det har gjorts försök att hävda speglingar, ljusskillnader men inget som fått en stomme. Vetenskapen lär inte heller forska i fenomenet i första taget eftersom det ses som andligt eller rättare sagt inte, då vetenskapen inte är inne på det andliga området. Men det finns forskare som är intresserade. Men tyvärr nonchaleras ofta bort med att det är damm, ljus, fukt som påverkar på bilden. 

  Hur vet du att det är en äkta orb som du ser? Ofta är de mer fasta i formen och går inte in i varandra, men det är bara du med din känsla än så länge som kan avgöra.