• New age Wannabe

  Är du en New age wannabe?

  Varning. Denna text är inget för känsliga osäkra personer i utveckling som är totalt befriade ifrån humor och självinsikt. Dessa kan ta mycket illa vid sig och gå in i Martyrens offerroll.

  Är du en new age wannabe eller känner du en? En som kan driva dig till vansinne med sitt andligt filosofiska tänkande och alltid prata om speglingar fort du säger ifrån. 

  Vad betecknar en New age wannabe? Om vi börjar med att se på utsidan (vilket en newagewannabe bestämt förnekar att de har något intresse av) är det nog helheten som ger intrycket och ytterligheterna. Håret, det är endera renrakat som visar att personen har släppt sitt ego. Eller är det långt (ofta ovårdat eftersom det yttre inte spelar någon roll eller så finner de inte det rätta schampot som innehåller de rätta magiska ingredienserna). Ofta är håret dekorerat med några pärlor eller allra helst en fjäder. 

  I öronen finns det endera drömfångare, alternativt kristaller eller för wicca-newagewannaben pentagram så att alla ska förstå att detta är någon med kunskap.

  Kvinnan är ofta osminkad, tar fram sin naturliga skönhet, den som lyser inifrån medan mannen visar att han är med i det androgyna själsliga växandet och har mascara samt rouge (metrosexuellt). 

  Halsband är en viktig detalj, pentagram som visar att de kan häxkonst, runor som visar att de kan mer än andra och att de litar på asagudarna. En bergkristall som ofta är det nybörjarwannaben bär, såvida det inte är en kvinna som vill sätta fler newagewannabes till världen. Sedan finns det de som inte riktigt har bestämt sig än, vad de egentligen ska tro på. En dag kanske de har en drake för att visa på makt genom andlig upplysning, eller någon egyptisk symbol som visar på att de minsann har varit med förr. Eller newage-shaman-wannaben som bär klor och tänder blandat med fjädrar. En newagewannabe avskyr när andra dödliga tror att de kan röra vid dens halsband, för det är endast newagewannaben som är tillräckligt utvecklad med goda energier och andra sätter ditt dåliga vibbar och så är den dagen förstörd. Resten av dagen upptas av att rena sig, meditera, kalla in guider för att inte bli som de andra syndiga. Om du inte uppmärksammar wannabens halsband visar du på en gång att du tillhör de vanliga dödliga som aldrig kommer att nå din upplysning och nirvana. 

  På fingrarna och händerna finns det diverse smycken, oftast gjorda i silver (en lustig detalj här är att silver är en symbol för Yin, den negativa kraften och den vänstra handens väg. Men lyckligtvis svävar newagewannaben i okunskap om detta så till vida det inte är en satanist-newagewannabe.) med stora stenar på. Dels för att få energin och dels för att andra ska se att detta är någon som kan sina saker. Smyckena kan också vara olika djur (även mytologiska) som visar för den invigde vilken kraft denna eteriska varelse bär med sig. Kläderna är alltid i linne, bomull eller siden frånsett de gånger en t-shirt med indianmotiv eller kraftdjur pryder bröstet. En favorit för kvinnorna är de indiska kläderna som även kan föra med sig budskapet att denna kvinna endera har varit i Indien (då naturligtvis inte på badsemester utan i något ashram) eller har vetskapen om den österländska mystiken med sig. Männen trivs i sladdriga bomullsbyxor och västar, eventuellt stora ponchos.

  Fötterna är ett problem, det finns inga direkta skor till en newagewannabe och kan vara det som skär sig mot allt det övriga. Det kan lika gärna vara praktiska kängor som högklackat men kanske oftast barfota. Till detta försöker newagewannaben att röra sig på ett eteriskt sätt så att alla ska förstå att den har blivit upplyft eller upphöjd. Lite studsig stil, med svängiga armar och med en min av allvarlighet. Lite dold mystisk blick, endera dämpad för att visa på allvaret eller fnittrandes, skrattande för att visa på den inre lyckan. En new agewannabe kan gå omkring med ett fånigt leende på sina läppar och se så mystisk ut.

  Mat och dryck kan vara en utmaning för denna person, först finns det krav på att bara äta vegetariskt om inte till och med vegans. Det är viktigt att inte ta in de tyngre energierna om du vill meditera, kanalisera eller komma i kontakt med sitt högre jag. Nästa steg kan vara att ta avstånd helt ifrån mat och eventuellt leva på frukt. För det är sagt i någon profetia att det är målet för den andlige utvecklade och alla genvägar är bra. Men det finns också den som sökt i många år som nu måste visa andra hur långt de har kommit, då är steget självklart- leva på luft (Vilket också gynnar kassan, för det är dyrt att vara en newagewannabe, kurser, böcker, kristaller, oljor, ja listan kan göras lång). Fast det händer att denna person tappar kontrollen, ger sig hän åt mamma Scans köttbullar, prinskorv och hamburgare för att sedan prata med sina andliga guider om sin synd eller fasta i en vecka (som oftast kortas av till några timmar - en dag). Du har väl inte skit i tarmen? Eller låter en massa otäcka parasiter äta upp dig inifrån? Det räcker väl med alla dödliga utanför.

  Dryck? Är ett eget kapitel, först och främst är allt med alkohol lika med en dödssynd som visar att de är en vanlig dödlig. Utom de lördagskvällar en kvinnlig newagewannabe ger sig ut i jakten på den stora kärleken. Tvillingsjälen som i ren desperation kan finnas på närmaste danshak. Han vet bara inte om än hur andlig han är, men det är lugnt, hon kommer att ändra honom och visa honom vägen så fort hon får en möjligheter. För den manlige newagewannaben är det lättare (men tyvärr är de få), han behöver bara medverka vid en träff iklädd sitt stjärntecken kan han välja och vraka. Hasch och droger, kan däremot vara den rätta stimulantia för att öppna sina sinnen, har de inte råd eller de rätta kontakterna finns det Cannabisrökelse.

  Sova det gör de endera gott, totalt slut efter en dags händelse med att försöka få allt att vara i balans och harmoni. Eller kanske de jagas av mardrömmar då de inser sin litenhet och har dåligt samvete för allt som de har syndat i. 

  Meditera är ett måste, om inte annat att de får andra att tro att de gör det regelbundet, sedan om de råkar somna är det ingen som behöver veta.

  Att hänge sitt liv åt new age kräver sin man (eller kvinna). Men de är ju inte ensam. De har med sig sina andliga guider som oftast är en gammal vis indian eller en överstepräst/munk eller nunna. Om det inte är en delfin förstås, det är bland det allra bästa och endast de som är mycket andligt utvecklade har en delfin vid sin sida. Den är bra att ha exempelvis när de ska köpa mat eller bestämma sig för vem de ska umgås med. 

  Guiderna är en viktig ingrediens i livet, de visar på att de är någon, någon speciell. Har de kontakt med dem har de alltid sanningen med sig. Skulle det någon gång fela beror det på att de inte levt som de ska och då får de skylla sig själva. Men tid att grubbla har de inte, för tiden kommer då att gå till att tända rökelse, meditera, söka upp andra som kan få kontakt med den guide de kommit på kant med, ack arma newagewannabe.  

  En newagewannabe har ändå tid, för eftersom samhället inte är byggt i harmoni för denna perfekta varelse är de ofta sjukpensionär. Naturligtvis heltid om de har kommit riktigt långt och bara halvtid om de ännu inte har bestämt sig för vilken andlig väg de vill gå. 

  Kristaller är ett måste, bergkristall till att den kan förstärka sin aura och omge sitt hem med positiv energi, Ametist till att de kan sova gott och öppna sitt tredje öga (och låta bli spriten). 

  Tarotkorten kan vara en viktig del i livet så till vida de inte kommit så långt att de är medfött medial och har alla svar. Utan att måsta nedlåta sig till att tolka bilder på papper. Viktigt är dock att de har minst ett exemplar av Thoth i bokhyllan och boken till så att de är inne. Möjligtvis kan ett exemplar av Rider Waite duga, men då har de inte öppnat sina sinnen helt. 

  Ett kors eller en Buddha figur visar att de är medveten om guruns roll, om de inte nu har kommit så långt att de funnit Osho, fått äran att byta namn och äntligen ha funnit sig själv. 

  De bör ha ett mytologiskt intresse, gärna ha en fascination över drakar och allra mest enhörningar som visar att de är en av de utvalda. Att veta sitt stjärntecken är ett måste, helst vilka de passar ihop med så att de har lättare att finna sin tvillingsjäl. Alla aspekter i horoskopet ger också en del förklaringar till vissa beteenden de har. Men om de inte har någon spännande aspekt i 12:e huset eller Neptunus i Skorpionen eller Fiskarna är astrologi något för nybörjarna. Det vet väl alla att planeterna har flyttat på sig, att aspekterna därigenom inte är desamma. Eller så kan de plugga på om Chiron och fråga de andra newagewannaberna om var de har Chiron så de vet vilka som är pålästa eller ej.

  Rökelse, en aura av mystik. Som de kan framkalla genom att tända rökelse, i stort sett dygnet runt. En äkta newagewannabe har en inpyrd doft av rökelse i sitt hår. Helst Sandal eller efter sitt stjärntecken. 

  Vindspel är ett måste, dels blir det ett magiskt pling plong som får de som besöker de eller som de pratar i telefonen med att ana att de är någon speciell. Dessutom håller de onda andar borta, de är definitivt efter ens rena själ. 

  Ett eget altare eller allra helst ett eget rum där de förvarar sina magiska saker, utan det, vette rackarns vad som kan hända?

  Yoga, är något de bör kunna visa upp. Om inte annat göra solbedjan eller bäst av allt de fem tibetanerna. Frigörande andning är ett måste, andas gör de ju, den saken är avklarad, tar de bara ett danssteg nu och då har de nått den perfekta utvecklingen.  

  När de ändå rör på dig, ser de till att de har resekataloger framme med resor till Egypten eller någon Delfinresa. För troligast har de ändå inte råd, men kan de, då är de nästan ett måste och lyckliga de som varit i Indien. Fast meningarna går isär om det är bra att ha träffat Sai baba eller ej, som kvinna kan du få aska med dig hem och som man en magisk vätska.

  Bäst de tar fram pendeln på en gång, för de har väl den i sin närhet, den magiska pendeln som kan svara på alla deras frågor.
  Kanske mest den stora livsfrågan älskar han/hon mig? 

  Tror du inte att du kan bli en newagewannabe?

  Låt mig berätta att du i ett tidigare liv, varit mycket upplyst. Levt som indian om du i detta liv bara lär dig Feng Shui kommer energierna att vara på din sida. Om inte annat finns det otaliga kurser och böcker där du kan finna tips om det andliga sökandet för att förstärka din önskan. Gör en reikisession där du ber om reiki till din andliga utveckling (är du inte Reikihealer? Hemska tanke, hur ska det då gå? Se bara upp så ingen kastar det onda ögat på dig, för att de inte gillar att du står för din sanning eller har funnit din tvillingsjäl i deras livspartner.

  OBS. Inga personer har här namngetts eller utpekats annat än det du själv söker spegling med. Känner du dig träffad, var stolt, du är en äkta newagewannabe -välkommen in i gänget.

  Även om du inte uppfyller alla kriterier. 

  OBS. Detta är ironi, en elak reflektion av vilsna själar och andra som vill så mycket men kanske inte alltid finner rätt. Därmed inte sagt att det är fel att vara någon wannabe, alla är saliga på sin tro. Personligen tycker jag att författarinnan har en del egenskaper som en newagewannabe. 😉

 • Ängel wannabe

  ngel kopia.jpgVarning. Känsliga läsare varnas. Är du en ”äkta” ängel behöver du inte känna dig förolämpad för det vet du väl att det är skillnad på dem som är och de som försöker att bli.

  Hur finner du då en Ängel wannabe?

  De känns ofta igen i sin drömska lite ryckiga stil som ska likna att de svävar fram. På små moln, buren av sina närmaste guider.

  Ofta klädda i lila och vita kläder, långt ifrån svart de kan komma så att ingen synd drabbar dem. Håret är ofta långt, både på män och kvinnor, böljande efter sidorna. Osminkade kvinnor i kläder som ofta är i skyar omkring dem. Med ett leende på läpparna som ofta har fastnat och skapat många rynkor i sin iver att se (sken)helig ut.

  En ängelwannabe tar sig själv på största allvar, de har ju ofta en ärkeängel vid sin sida (med ensamrätt). De kan kosta på sig att sätta näsan i vädret, vara förmer än alla vi andra vanliga dödliga individer.

  En ängelwannabe är duktig (.) på att känna energier och då speciellt de onda, negativa. De är då snar till att bli som St. Göran mot Draken- Attack. Allt ont ska förgöras och de omger sig bara med det som de känner igen, som ger trygghet och glädje allt annat döms ut. De har lätt för att kräkas om de känner en dålig energi, till och med på flera kilometers håll, startar då genast en process för att rensa ut det negativa. 

  Om du har tur tar en Änglawannabe dig under sina vingars beskydd, då blir du helad ifrån allt ont. Om inte finns det någon ond makt som är ute efter dig, då måste alla resurser sättas in, en sak är säkert det kostar pengar. För änglawannaben måste stärka sina egna energier med både det ena och det andra. Nya kurser, nya stenar, resor, frukt och vin, men om du bara har tillit kanske du blir räddad en dag. För en slant extra kan du ingå i gemenskapen eller själv få lära dig att tala med änglarna.

 • Healer wannabe

  Är du en healer wannabe? 

  Har du gått Reikikurs och funnit kraften eller är det bara så att du är född med förmågan oavsett att du råkar ha gått en kurs i Reiki. Men den kraften använder inte du utan det var bara för att se hur de gjorde. 

  Energi är alla födda med och kan dela med sig till andra, men det förstås, en healerwannabe har med sig en mycket speciell kraft. Deras händer blir varma, de känner direkt hur någon mår, de kan inte rå för att deras kraft är så stark.

  En healerwannabe börjar ofta sin karriär genom att andra människor tackar dem för att de har lyssnat. Hållit sin hand på dem och personen har funnit kraft igen. Tack vare healerwannaben som genast begriper att den och bara den har en egen stark kraft, få förunnat. Healerwannaben inreder genast en helig plats där den kan ta emot nära och kära, där de läggs på en brits av något slag (helst bör det vara en massagebänk i trä, lite extra status som visar att detta är en seriös healer). I rummet doftar rökelse för att skapa en känsla av mystik och så renar den förstås, inte att förglömma. Ljus är tända lite överallt så det blir stämning, att de ljusa änglarna som bistår healerwannaben känner sig som hemma. Ur CD-spelaren ljuder nyandliga toner och hos en Reikihealer alltid en CD med ordet Reiki i titeln. Det är skillnad på healing och healing.

  Healerwannaben berättar för sin klient att den nu kommer att få uppleva varma händer. Att healerwannabe kommer att se och uppleva saker som den gärna vill dela med sig. Som besök av någon guide eller anhörig, minnen från barndom som kan vara uppskakande, men lugn, det fixar healerwannaben. 

  På väggarna hänger diplom efter diplom även om healerwannabe är självlärd och har haft med sig kraften från det den föddes. För naturligtvis var den även en stor healer i ett tidigare liv och har äntligen funnit rätt i detta liv också. Healerwannaben botar men säger att det får den inte säga för kvacksalverilagen, men det är många cancersjuka som blivit av med sina tumörer och krämpor bara så där hux flux sedan de träffat healern.

  Hur kan du då vara säker att du kommit i rätta händer? (för enligt healerwannabelagen finns det bara den personligen som är den rätta) Förutom ovanstående ler healerwannaben nästan för det mesta. Ett lycksaligt leende eftersom den funnit sitt nirvana. Nu händer det förstås att du ibland inte kan få tag i healerwannabe, men ta det då lugnt. Då är healerwannaben i sin egen utveckling, i händerna på en annan healerwannabe som helar alla sår och trauman som uppkommit genom sin kontakt med andra trasiga själar. När healerwannaben har jobbat klart med sin andliga utveckling (= andlig kris) finns den där för dig igen. Alltid lika lycklig, glad med en sfär av skimrande helande kraft och kan du inte uppfatta den är det för att du fortfarande är trasig, sjuk och begränsad. Men lugn, efter 10 behandlingar hos healerwannaben är allt okej igen.

  Healerwannaben är ofta en kvinna i medelåldern, som har bränt ut sig för sin snällhet. Alla har alltid kommit till henne med alla sina problem, det är det som skapat rynkorna i pannan. Händerna är det väl det främsta tecknet. De är varma och ger liv, kraft åt allt de kommer åt (utom förstås någon fattig misslyckad sate som har sig själv att skylla, följ ljuset eller stupa). Nog ser du väl healerwannabens blåa sken från auran som är det säkraste tecknet på att detta är en upplyst, helande person. Lätta, skira kläder (ofta indienmärkta) i flera lager, hår som svävar omkring det upplysta ansiktet är det karakteristika utseendet, barfota eller med fårtofflor, naturnära och förtroende ingivande.

  När doften av rökelse lagt sig kan du även känna doften av rök från healerns andedräkt. För hur ska denna healerwannabe kunna utvecklas om den inte hade något att jobba med. Om du förstod hur svårt det är att ge healing och alla som bara ber om det hela tiden så skulle du också röka.

  Ge det du tycker att det är värt för en stund av magisk kraft, för healerwannaben har lite svårt att ta betalt. Den har ju fått en gåva av Gud (nästan med ensamrätt, för healerwannaben vet inom sig att ingen har så stark kraft som den). Healerwannaben behöver pengarna då dens familj ofta måste besöka läkare även om healerwannaben inte förespråkar det i första hand. Utan oavsett om det är blindtarmen eller en hjärnblödning hjälper healingen mycket bättre än en kirurg. Men har du brutit benet gå till doktorn direkt för healerwannaben kan inte hjälpa dig då. För oavsett hur god energi det är kan det läka fel och eftersom den starka kraften lägger ben tillrätta på en gång är det dumt att chansa. Tillhör du dem med psykiska problem får du nog reda upp den direkt. Det är inget för healerwannaben, inte heller om du har sockersjuka (fast undantag finns och healerwannabe börjar då att utföra sin magiska kraft vid dina fötter). Har du pacemaker går det inte alls för healerwannabens starka kraft sätter den ur spel på en gång. Alla maskiner kan sluta fungera, klockor stannar och strömmen kan slås ut av healerwannaben starka kraft.

  Det finns flera olika ”arter” av healerwannabes, självlärda (de bästa. Enligt dem själva i alla fall) Reikihealers som är både grand och grandgrand ReikiMaster. De allra flesta har ett enormt stöd i sin ängel eller änglarna som hela tiden står vid deras sida, bara det är värt att vara en healerwannabe.

  OBS. För dig som inte har humor, detta är satir.