Marie Eriksson

Latest Followers:

Lightworker Annika Kucharski Ylva Trollstierna

Recently Rated:

Runmagikerns runor


Av Marie Eriksson, 2020-10-11
Runmagikerns runor

Runor har alltid fascinerat mig. Lärde mig skriva flytande runskrift i 4:e klass och som vuxen skaffade jag mig mina första runor. Dem var gjorda av kristall; ametist, bergskristall och hematit.

Har sedan upptäckt att jag levt på vikingatiden, så det var kanske inte så konstigt att jag dras så till dem...

När jag såg att Ylva skulle köra en Runmagi kurs var det ingen tvekan om att jag bara måste gå den.
Vi blev ett supergäng och Ylva inspirerande och lärde oss allt om runorna magi. Vi fick flera läxor att göra mellan våra webbmöten och upplevelserna var bara så häftiga!
Kunde aldrig tro att Bjarka under fötterna eller meditation med Lagu kunde ge sånna effekter.
Jag var helt såld helt enkelt. ☺️

När kursen led mot sitt slut så blev jag sugen på att göra egna runor, helt från grunden.
Åkte ut i skogen och hittade ett ställe med små tallar, det är olika kraft i olika träslag och tall ska vara extra bra för runor.
Jag ställde mig och kände in, sände ut min önskan om att få göra runor till tallarnas Devor. Då framträder först en tall ur mängden, och sen en till.
Jag tackar för deras gåva och ber min man att ta ner dem. Han hjälpte även till att kapa till små bitar.

Sen börjar det magiska arbetet. Satt flera nätter ensam och sandpapprade och sorterade upp i grupper om 25.
Sen var det dags att rista in runorna och lägga in varje runas kraft och magi i var och en. Jag brände in dem med en brännpenna och förseglade med lite lack. Gjorde även en egen bindruna och några till mina kurskamrater på Runkursen. 

Känslan när alla var klara var fantastiskt, riktigt laddade blev dem.
Så nu blir det till att jobba ihop sig med dem och se vad de har att förmedla.

Låter det intressant med Runor så har Ylva en till kurs den 9/11, och jag kan verkligen rekommendera den då den är något utöver det vanliga. 

Kram
/Marie

Postad i: Magi | 1 kommentarer

Min Dagaz


Av Marie Eriksson, 2020-08-26
Min Dagaz

I går kväll började jag Runmagi kursen. Den motsvarade verkligen mina förväntningar och jag ser fram emot nästa möte. Har alltid haft en förkärlek till runorna och att nu dyka djupare ner i deras magi lockar verkligen.

Något jag gillar så är det symboler, vilket runor verkligen är. Men symboler förekommer överallt, Runor, Tarot, Tolka tidigare liv, Drömtydning, Healing m.m... Det som är fascinerande är att allt går ihop. Kan man en del så tar man tills sig en annan lättare, blir som en helhet där man kompletterar allt för ett perfekt resultat. Är tacksam att jag kommit längre på min väg, men även glad över att det finns så mycket kvar som jag kan lära mig.

Jag har tänkt börjat dra en runa varje morgon som jag bär runt halsen under dagen för att vara i dess energi. Dagens runa blev Dagaz, som står för transformation och förverkligande som verkligen stämde in för idag.

Nyligen började jag min Mediala Coaching som på första mötet handlade om tidigare liv. Har verkligen funnit ett sätt som funkar för mig och resultaten av mina sessioner är helt fantastiska. Har kollat tidigare liv förut, men nu har jag lärt mig en ny metod som är så smidig. Detta är verkligen något för mig känner jag och kommer fortsätta att finslipa på min förmåga. Fick veta idag på mitt personliga coaching möte med Ylva att jag är godkänd på denna första delen med Tidigare Liv på min resa mot att bli certifierat medium. Känns riktigt bra och ser fram emot nästa del. Vi är en härlig grupp och även om alla sitter hemma vid sina skärmar har vi fin gemenskap ändå. Perfekt så här i dessa tider.

Blessed Be 
/Marie

Postad i: Blandat | 1 kommentarer

Att gå framåt genom att gå bakåt


Av Marie Eriksson, 2020-08-02
Att gå framåt genom att gå bakåt

När man vill utvecklas behöver man ibland gå tillbaka till grunden. Så är det för mig just nu.
Är i en period då jag vill tillbaks till grunden och därigenom hitta kraften att komma vidare i min utveckling.

Ibland är det bra att sätta sig i skolbänken och lära sig på nytt, även om man som jag varit medial i alla mina 46 år. Jag kände att det fattades lite struktur då jag går mycket på känslan.
Bad då min vän och mentor Ylva Trollstierna om att jag önskade att hon körde en medial kurs då hon inte hade någon i sitt kursutbud.
Till min glädje gjorde hon det, och det var en upplevelse där jag fick lära mig nya saker och finslipa på det jag redan kunde. Vi var en fantastisk grupp och i det fann vi tryggheten i varandra att våga. För det var inte alltid så lätta uppgifter vi fick. 😊

Efter kursen har jag märkt att min medial sida har blivit säkrare och skarpare. Har redan haft flera fantastiska mediala upplevelser, bl.a. på en av de mest hemsökta platserna i Sverige; Borgvattnets Prästgård. 
Men vill nu utvecklas ännu mera så bad på nytt Ylva att skapa en kurs som ännu inte fanns hos henne.
Och återigen fick jag min önskan uppfylld.
Så snart börjar jag med lite skräckblandad förtjusning en utmanande resa mot att bli certifierad som medium.
Det kommer inte att bli lätt, även om jag kan en del redan så är det en hel del nytt, så ser jag fram emot att få återigen lära mig av denna fantastiska människa. 😊

Och inte nog med det så ska jag fördjupa mig i runornas magi. Jag har alltid tyckt att de är fascinerande och kunde flytande runskrift som barn, har alltid haft en koppling till den tiden och har minnen av tidigare liv under vikingatiden.
Så det är speciellt intressant att se vad som händer under den kursen.
Snubblande över kursen på Ylvas sida av en slump, lustigt var att jag precis ett par dagar tidigare messat med en underbar person om att vi båda hade våra runor hemma och ville fördjupa oss i dem. Så ibland blir även ens omedvetna önskningar beviljade.

Under tiden så har jag hoppat på och går just nu en Grundkurs i Tarot för Ylva för att bli inspirerad av hennes sätt att se och tolka korten.
Riktig givande och intressant, trots att jag hållit på med Tarot i 25 år och redan är Certifierad Tarottolkare. 😊

Blessed Be
/Marie


Foto: Emma Eriksson (min dotter)

Postad i: Blandat | 3 kommentarer

Bara släppa taget


Av Marie Eriksson, 2019-10-28
Bara släppa taget

Då jag verkligen lever i mitt årskort som är Döden så har det hänt mycket på kort tid. 

Vi bestämde oss nyligen för att sälja vårat underbara lilla hus på landet.
Vi hade ingen stans att ta vägen när vi kontaktade mäklaren, utan vi kände att vi kör på så hoppas vi på att allt blir bra i slutändan. Vi bara släppte kontrollen och lät allt ske och bli som det var meningen att bli. 

Kollade i mina Tarotkort och det var bara att köra på, allt skulle fixa sig och det skulle gå fort. 
Även min vän Ylva sa samma sak när hon la kort på mig. "Jag ser er i en häftig takvåning med stora fönster" sa hon oxå... 

Vi kollade efter en bostadsrätt eller ett mindre hus mer centralt. Vi var dock inne på att vi ville köpa hus till slut. 
Men inget dök upp. Samtidigt på andra visningen av vårat hus träffade vi en underbar liten familj som föll för vårat hus och vi kände att de var helt rätt för att ta över och älska huset så som vi gjort. 

Vi hade bara fortfarande ingen stans att ta vägen... Men fick då möjligheten att ta över köparnas hyreslägenhet. Var inga problem med hyresvärden trots att dessa lägenheter är lite svåra att få då området är lungt och fint trots att det ligger så centralt. 

Så nu bara två månader efter vi kontaktade mäklaren bor vi i en mysig trea högst upp med stora härliga fönster. Vi trivs verkligen så vi får se om vi fortsätter leta hus eller blir kvar här. Det får framtiden utvisa. 

Kan bli riktigt bra när man vågar släppa kontrollen och ha tron på att allt ordnar sig till slut på bästa sätt. 💜

Blessed Be
/Marie

Postad i: Blandat | 0 kommentarer

Snurra i månens sken


Av Marie Eriksson, 2019-09-13
Snurra i månens sken

Då var det fullmåne i morgon igen. 

Som jag skrivit tidigare så är det passande att utöva magi vid fullmåne.
Så tänkte dela med mig av en ritual som är enkel att utföra men som får saker att hända. Går att utföra när man vill, men jag gillar ju fullmånen.

Denna ritual heter Snurren och den kan du göra när du känner att allt "står still" i livet. Att du kört fast och inget händer.
Den sätter igång saker och ting, det kan bli full fart på både positiva som negativa händelser. Kom ihåg att det som sker skulle hända ändå, även tråkiga saker.
Allt kommer till dig fortare, det kan bli mycket på en gång, så tänk dig för innan du gör detta så du är beredd.

När jag gjorde den så blev det fart och saker sattes igång. Såg det som så att bättre att negativa saker kom och gick snabbt än att de skulle dra ut på tiden.

Gör så här:
Stå mitt i ett rum så du har gott om svängrum. Håll upp höger arm framför dig och håll upp tummen. Armen ska vara utsträckt och i ögonhöjd. Börja sakta snurra medsols med blicken på tummen.
Snurra minst 33 varv och när du stannar håller du fortfarande blicken på tummen (det gör att du inte blir yr). Flytta över blicken från tummen till tex en tavla och känn hur energierna runt dig saktar ner. Stå alldeles stilla tills du känner dig helt lugn.

Tänk inte på något när du snurrar, utan allt som sker det sker till ditt bästa. Kräv aldrig att något ska ske utan var öppen för vad som kommer, vad det än må vara. Även negativa händelser kan leda till något positivt.

Blessed Be

/Marie

Postad i: Magi | 0 kommentarer

Döden


Av Marie Eriksson, 2019-09-10
Döden

Nu är det en riktigt stökig tid. 

Har känt ett tag att något måste ändras för att livet ska kunna fortsätta.
Så vi har beslutat att sälja vårat underbara hus på landet och flytta mer centralt. Finns flera anledningar för alla i familjen så det kändes som ett bra beslut. Men ändå känns det sorgligt och jobbigt då vi bott här länge.
Så vi har börjat rensa rejält här hemma. Massor med saker till återvinningen och skänkt bort massor både till vänner, främlingar och till secondhand. En del har blivit sålt till en rimlig summa. Hellre schysst pris så alla blir glada och nöjda. Lite Karma i det hela tycker jag.

Började tänka på att det är väldigt mycket med förändring och utrensningar nu och det brukar följa vilket årskort man har i Tarot. Hade lite på känn vilket det var...

Så kollade mitt årskort, var några år sen jag kollade sist.
Man utgår då ifrån stora arcana som är numrerade mellan 1-22. Detta speciella kort motsvarar en kraft som du kommer att möta och behöver utveckla under det motsvarande året.

Mitt kort för i år är Döden...
"Avslutning, förändring, skifte.
Det händer mycket nu och du kommer att kämpa emot och försöka hålla kvar vid det gamla. Om du lär dig släppa kampen kommer mycket trevligt att hända, men det innebär att du måste lämna en del gammalt."

Tänk att jag hade det på känn...
Är så mycket nu, måtte jag orka ta mig genom allt. Även om förändringar kan leda till något bättre kan det vara ack så smärtsamt ändå...
Man måste våga släppa taget om det gamla trygga för att kliva in i det nya som kommer att ge mer i framtiden.

Men det är ju som min vän Ylva kör med "GOGI" (Garbage Out Gratitide In) Tack Ylvagumman för att du inspirerar mig. 🌸

Vill du veta ditt årskort så klicka in på min sida http://www.magicstar.nu
Där klickar du långt ner i vänstra menyn på "Tarot", längst ner på den sidan kan du skriva in din födelsedag så kommer ditt årskort fram.

Blessed Be

/Marie

Postad i: Tarot | 2 kommentarer

Naturbarn


Av Marie Eriksson, 2019-08-04
Naturbarn

Att ha ett barn som är högsensitivt och medialt är en gåva. Var själv ett och som tur var det inget konstigt att se och höra saker i min familj. Kommer från en släkt där flera generationer tillbaka både såg och kände saker. 

Då det var naturligt för mig förstod jag att vissa saker inte var "normala" först i vuxen ålder. En sak var det att jag och min syster brukade gå upp i skogen en bit ovanför vårat hus och leka vid en övergiven gammal gård när vi var små. 

Först efter jag var vuxen och det vid ett tillfälle kom på tal fick jag veta att dessa hus flyttades eller revs långt innan jag föddes... Ändå har jag och min syster samma minnen... 

Har själv gett min dotter en uppväxt där det inte bortförklaras eller förlöjligas att ha förmågan att se och känna sånt som vissa andra inte kan. Hon har ett speciellt band till djur då de dras till henne, även de som vanligtvis inte går fram till främmande människor. Redan som femåring initierade jag henne i Reiki så hon fick lära sig att hantera energier. 

Hon upplever saker och senast vid ett besök i en gammal gruva upplevde hon en hel del där nere i tunnlarna. För henne är det normalt och hon vet att hon kan komma till mig med frågor och funderingar. Ibland upplever hon mer än mig och jag brukar ta med henne vid husreningar då hon är riktigt duktig. 

De flesta barn är öppna sen födseln, men allteftersom de växer upp och får höra att det de ser har med livlig fantasi att göra så sluter de sig, och till slut så ser de inget.

Nu är det inget fel i att inte vara mottaglig, alla får vara precis som de är bara man behandlar varandra med respekt.

Så när ett barn målar en blå hund, så kanske barnet ser att den faktiskt är blå, om man kollar på hundens aura.. 💙

Blessed Be

/Marie 

Postad i: Blandat | 0 kommentarer

Aldrig ensam


Av Marie Eriksson, 2019-08-01
Aldrig ensam

Läste för ett tag sen min vän Ylvas blogg om guider och började tänka på mitt första möte med min guide och våra upplevelser tillsammans. Den är kanske inte som de flesta föreställer sig att det ska vara men varför vara som alla andra? ☺️

Det började för många år sedan då jag var i 20 års åldern och ville få kontakt med min guide. 

Jag började meditera och önskade kontakt. Jag mediterade och mediterade, inget hände... Tills en natt... Jag låg och sov och vaknade av att jag kände att någon tittade på mig... Jag öppnade ögonen och där på sängkanten satt en man och tittade på mig med huvudet lite på sned, lite väntande på en reaktion från mig... Han var lite grå och genomskinlig så jag förstod rätt snabbt vem det var. 

Hur reagerade jag då? Jo jag blev skiträdd rent ut sagt. Jag drog täcket över huvudet och bad att han skulle försvinna då det blev för mycket just då. Han försvann och jag sa att vi får ta det lite lungt med att han visar sig helt på det där sättet. 

Vid ett senare tillfälle då jag satt med mina Tarot kort bad jag honom visa att han fortfarande var med mig, men på ett annat sätt. Då började det sväva rosa/turkosa små energiklot ovanför mig i taket. Det var en mäktig upplevelse. 

Jag kände mer och mer att han fanns med mig och han hjälpte mig när jag behövde guidning. Även vardagliga saker hjälpte han mig med ibland, som den gången jag tappat en pytteliten guldkula från ett hänge. Jag kröp på golvet i köket och letade i flera minuter och tills slut sa jag att jag verkligen behövde hjälp. Då kommer kulan rullandes till mig där jag står på alla fyra... 

Men det roligaste han gjort var ändå när jag var till Ylva och skulle gå min första Reiki kurs. Jag och de andra eleverna var på övervåningen och tränade medans Ylva lagade mat. När jag sen kom ner sa hon att jag hade en lustig guide som varit och påpekat för henne att jag inte kunde äta lök för magen, så hon fick göra en egen kastrull med mat utan lök i åt mig. Det stämde ju så det var rätt lustigt. Hon berättade då mer om honom och jag fick även hans namn. 

Jag känner mig trygg med vetskapen om att jag har honom och han finns där och guidar mig när jag behöver det. 

Det är skönt att veta att man inte är ensam. 

Blessed Be

/Marie 

Postad i: Blandat | 0 kommentarer
 / 2