Marie Eriksson

Latest Followers:

Annika Kucharski Elisabet Månsson Ylva Trollstierna

Recently Rated:

Naturbarn


Av Marie Eriksson, 2019-08-04
Naturbarn

Att ha ett barn som är högsensitivt och medialt är en gåva. Var själv ett och som tur var det inget konstigt att se och höra saker i min familj. Kommer från en släkt där flera generationer tillbaka både såg och kände saker. 

Då det var naturligt för mig förstod jag att vissa saker inte var "normala" först i vuxen ålder. En sak var det att jag och min syster brukade gå upp i skogen en bit ovanför vårat hus och leka vid en övergiven gammal gård när vi var små. 

Först efter jag var vuxen och det vid ett tillfälle kom på tal fick jag veta att dessa hus flyttades eller revs långt innan jag föddes... Ändå har jag och min syster samma minnen... 

Har själv gett min dotter en uppväxt där det inte bortförklaras eller förlöjligas att ha förmågan att se och känna sånt som vissa andra inte kan. Hon har ett speciellt band till djur då de dras till henne, även de som vanligtvis inte går fram till främmande människor. Redan som femåring initierade jag henne i Reiki så hon fick lära sig att hantera energier. 

Hon upplever saker och senast vid ett besök i en gammal gruva upplevde hon en hel del där nere i tunnlarna. För henne är det normalt och hon vet att hon kan komma till mig med frågor och funderingar. Ibland upplever hon mer än mig och jag brukar ta med henne vid husreningar då hon är riktigt duktig. 

De flesta barn är öppna sen födseln, men allteftersom de växer upp och får höra att det de ser har med livlig fantasi att göra så sluter de sig, och till slut så ser de inget.

Nu är det inget fel i att inte vara mottaglig, alla får vara precis som de är bara man behandlar varandra med respekt.

Så när ett barn målar en blå hund, så kanske barnet ser att den faktiskt är blå, om man kollar på hundens aura.. 💙

Blessed Be

/Marie 

Postad i: Blandat | 0 kommentarer

Aldrig ensam


Av Marie Eriksson, 2019-08-01
Aldrig ensam

Läste för ett tag sen min vän Ylvas blogg om guider och började tänka på mitt första möte med min guide och våra upplevelser tillsammans. Den är kanske inte som de flesta föreställer sig att det ska vara men varför vara som alla andra? ☺️

Det började för många år sedan då jag var i 20 års åldern och ville få kontakt med min guide. 

Jag började meditera och önskade kontakt. Jag mediterade och mediterade, inget hände... Tills en natt... Jag låg och sov och vaknade av att jag kände att någon tittade på mig... Jag öppnade ögonen och där på sängkanten satt en man och tittade på mig med huvudet lite på sned, lite väntande på en reaktion från mig... Han var lite grå och genomskinlig så jag förstod rätt snabbt vem det var. 

Hur reagerade jag då? Jo jag blev skiträdd rent ut sagt. Jag drog täcket över huvudet och bad att han skulle försvinna då det blev för mycket just då. Han försvann och jag sa att vi får ta det lite lungt med att han visar sig helt på det där sättet. 

Vid ett senare tillfälle då jag satt med mina Tarot kort bad jag honom visa att han fortfarande var med mig, men på ett annat sätt. Då började det sväva rosa/turkosa små energiklot ovanför mig i taket. Det var en mäktig upplevelse. 

Jag kände mer och mer att han fanns med mig och han hjälpte mig när jag behövde guidning. Även vardagliga saker hjälpte han mig med ibland, som den gången jag tappat en pytteliten guldkula från ett hänge. Jag kröp på golvet i köket och letade i flera minuter och tills slut sa jag att jag verkligen behövde hjälp. Då kommer kulan rullandes till mig där jag står på alla fyra... 

Men det roligaste han gjort var ändå när jag var till Ylva och skulle gå min första Reiki kurs. Jag och de andra eleverna var på övervåningen och tränade medans Ylva lagade mat. När jag sen kom ner sa hon att jag hade en lustig guide som varit och påpekat för henne att jag inte kunde äta lök för magen, så hon fick göra en egen kastrull med mat utan lök i åt mig. Det stämde ju så det var rätt lustigt. Hon berättade då mer om honom och jag fick även hans namn. 

Jag känner mig trygg med vetskapen om att jag har honom och han finns där och guidar mig när jag behöver det. 

Det är skönt att veta att man inte är ensam. 

Blessed Be

/Marie 

Postad i: Blandat | 0 kommentarer

Fullmåne & Magi


Av Marie Eriksson, 2019-07-15
Fullmåne & Magi

I morgon är det fullmåne och då är det väl passande för lite magi. 

Månen påverkar oss i bland mer än vi tror. Många känslor bubblar upp just vid fullmåne, och ibland märks det extra mycket på vissa människor.

När jag var yngre brukade jag vara förberedd på att det kunde gå vilt till på krogen när det var fullmåne, och det slog aldrig fel då det var mer par som grälade, mer folk som bråkade och det var stökigare över lag. Är man uppmärksam så märker man på vissa i ens omgivning att de påverkas av månens faser utan att de själva är medveten om det. 

Många har svårt att sova just under fullmånen. Själv älskar jag månen och mår bäst när den är full. Brukar när jag vaknar på natten gå ut med hunden på vår gård och bara vara en stund och ta in allt. En härligt känsla då skogen är runtomkring en och månen lyser upp mörkret. På vintern är det helt magiskt!

Tänkte dela med mig av en ritual som hjälper till med att släppa det känslomässiga som man inte riktigt kan men vill gå vidare ifrån. Det kan vara allt från en känsla, situation eller person som man vi gå vidare ifrån. 

Det behöver inte vara fullmåne när man gör denna ritual men det kan vara en fördel. 

Det du behöver är:

En turkos 

Papper

Penna

Tändare

En kompress el dyl som täcker naveln

Frigörelseritual:

Skriv ner vad du känner inför personen/situationen på ett papper.

Läs det högt för dig själv och skrynkla sedan ihop pappret. 

Tryck sedan pappret mot naveln och känn efter vart personen/ situationen sitter i kroppen.

Låt pappret vara som en magnet och dra ut det negativa ur kroppen.

Det kan kännas som en seg sträng dras ut, klipp av strängen med handen och elda sedan upp pappret. 

Skrik och hoppa, släpp lös alla känslor.

Lägg sedan en turkos i naveln och sätt något för. 

Låt så vara i någon dag. 

Det kan svida efteråt och man kan må lite illa.

Blessed Be

/Marie

Postad i: Magi | 0 kommentarer

Drömmar kan slå in


Av Marie Eriksson, 2019-06-30
Drömmar kan slå in

Drömmer gör vi alla, en del kommer ihåg sina drömmar, andra inte.

Att drömma är viktigare än många tror. Det är på natten vi bearbetar det vi varit med om.

Man kan få veta mycket mer än man tror genom att titta närmare på sina drömmar. Ofta speglar de vad som händer i ens liv och hur man mår. Ibland kan man få föraning om vad som kommer att hända.

Att tolka andras drömmar är väldigt privat då man verkligen kommer inpå en annan människa, och det är inte alla gånger de själva är medveten om de känslor som det undermedvetna visar genom symboler.

Bara genom att se hur du tar dig fram i en dröm säger mycket om dig. Kör du buss, bil, cyklar eller går du? Eller blir du skjutsad? Sättet du tar dig fram i en dröm speglar hur du känner att du tar dig fram i livet. Kör du tex bil så har du mer kontroll vad du vill, sitter du i däremot passagerarsätet låter du någon annan styra vart du är på väg i livet.

Själv så drömmer jag ofta, men jag tolkar inte alla mina drömmar. Jag får en viss känsla när jag vaknar att drömmen vill säga mig något och då börjar jag kolla på symboliken och händelser som skett i drömmen. Flera gånger har jag fått föraning om vad som kommer och har då kunnat förbereda mig för det, är ju inte alla gånger det händer trevliga saker tyvärr... 

Det är fascinerande hur mycket våra drömmar kan förmedla och man lär känna sig själv lite bättre när man börjar med drömtydning.

Dröm sött
/Marie

Skomakarens barn...


Av Marie Eriksson, 2019-06-23
Skomakarens barn...

Skomakarens barn går i trasiga skor sägs det.

Som medial och jobbar med energier så är jag medveten om currykryss och vad de kan ställa till med, speciellt om man är känslig för energier.

Men... Ibland blir man hemmablind.

Jag och min man bytte för en tid sovrum med dottern så hon fick hela övervåningen då hon närmar sig tonåren. Hon har sen dess har haft svårt att sova, känner sig inte trygg och sover dåligt. Har trott att det berott på byte av våning då hon nu varit själv uppe och vi är vakna men nu nere på kvällen. 

Men så slog det mig häromdagen. Currykryss!!
Det finns jordstrålning som kallas currylinjer med cirka 4 m mellanrum som går i diagonal riktning jämfört med väderstrecken, och ett currykryss är en punkt där två currylinjer korsas.

Sover man på dem så kan man sova dåligt och känna obehag. Även när man är vaken kan det kännas obehagligt att vistas på ett currykryss.
Det är det första jag rekommenderar folk att kolla upp om de inte kan sova.
Jag går med pekare och mäter var dem är så kan man flytta sängen och då sover man bättre sen.

Så jag mätte upp dotterns rum och såklart där var det, precis på ena kudden.
Sämsta placeringen så det är förstående att hon sovit dåligt då.
Att vi inte märkt av det när vi hade rummet var att där då stod ett sängbord.

Att jag inte tänkt på att kolla det innan vet jag faktiskt inte. Dottern är medial och högsensitiv som mig så vet att hon känner av energier lätt men ja jag vet inte varför tanken inte slog mig.

Men nu är sängen flyttad och hon har sovit ett par nätter där och det känns annorlunda och bättre nu säger hon.
Så nu hoppas vi att det bara blir lugna och glada drömmar framöver.

Så om du sover dåligt och det känns obehagligt så prova att flytta sängen en bit. Kan vara så att du sover på ett currykryss...

Blessed Be
/Marie

Fullmåne & Magi


Av Marie Eriksson, 2019-06-17
Fullmåne & Magi

Magi

Låter det konstigt? Ja för en del gör det de. Men som Häxa/Wiccan är det en naturlig del av livet att någon gång utöva lite magi.

Idag är det fullmåne och passande att skriva om magi och ritualer.

Min åsikt är att det inte finns någon svart eller vit magi. Allt ligger i din intension när du utövar.
En och samma spell kan uttrycka både gott och ont beroende på vad du är ute efter.

Som Wiccan efterlever jag Den trefaldiga lagen som säger att allt man sänder ut, får man trefaldigt tillbaka - gott som ont. Om man t ex gör en människa en tjänst, så får man tillbaka den trefaldigt själv, kanske inte i samma form och kanske inte ens i detta livet - men man får den.
Likaså om man gör en människa illa, så kommer detta tillbaka, inte heller här nödvändigtvis i samma form. Negativa energier byter plats med andra negativa energier. Det man sänder ut, får man tillbaka.

Att genomföra en ritual eller spell är egentligen inte svårt.
Det enklaste är Bålmagi som innebär vanligtvis att man bränner något: en ört, en blomma eller ett papper på vilket man skrivit ner några ord. 
De ting som man bränner symboliserar det som man vill bli av med. 
Bålmagi är en utmärkt fördrivningsmetod.

En ritual som jag gjort många gånger är att ta ett renande bad. Det rensar bort negativa energier så man känner sig lättare i sinnet.

Du behöver:
Äkta havssalt
Äppelcidervinäger
Ett badkar

Ta en kaffekopp äkta havssalt och en kaffekopp äppelcidervinäger och häll i ditt badvatten.
Kryp i och slappna av, känn hur din aura renas.
Ligg kvar i badet i minst en halvtimme.

Så varför inte ta ett varmt renande bad och tillför lite magi i livet. 🌺

Blessed Be
/Marie

Postad i: Magi | 0 kommentarer

Hela vägen


Av Marie Eriksson, 2019-06-07
Hela vägen

Tänkte dela med mig om min resa till Reiki Master och KarunaReiki Master®. 

Idag är healing och energier en självklar del av mitt liv. Det har det nog alltid varit, även om jag inte alltid varit medveten om det... 

Som barn var jag känslig för vad andra tänkte och mådde. Hade lätt att känna av stämningen i ett rum när jag kom in. Kunde t.o.m ibland veta vad folk tänkte utan att de sa något.

Jag hade svårt att skaka hand med människor då det blev så påtagligt vad de kände, så hälsade på folk med mina händer bakom ryggen för att slippa ta i hand. Jag visste inte riktigt vad det var utan det var bara så. 

I 20 års åldern gick jag försvarets ambulansförar utbildning och under ett tränings larm på natten sa en av lärarna att jag hade haft så varma händer och det kändes starkt när jag tog hand om honom där han låg i skogen.

Så småningom började jag prova att medvetet ge energi till nära och kära, och det uppskattades mycket och det kändes så rätt. Men jag ville lära mig mer och förstod för att öppna upp mer så måste man kunna skydda sig oxå, så jag ville lära mig av någon som verkligen kunde. Sen ville jag få papper på att jag kunde utöva healing och var seriös.

Mitt självklara val var Ylva Trollstierna som jag kände till sen innan iomed Tarot som jag redan höll på med. Jag anmälde mig 2000 till Reiki 1:a och 2:a gradens intensivkurs. Kursen var fantastiskt och det kändes så rätt. Jag kände sen att jag ville dela med mig och lära andra så gick vidare hos Ylva till Reiki Master och sen även till KarunaReiki® Master.

Nu 19 år senare kan jag inte tänka mig ett liv utan dessa fantastiska energier som jag använder mig av nästan dagligen, och varje session och kurs jag håller i ger mig så mycket. 

Healing är härligt helt enkelt!

Blessed Be

/Marie

Postad i: Healing | 1 kommentarer