• Spådom i kaffesump

  kaffe.jpgGammal sägen säger att morgonkaffet är bäst att spå i, då kok-kaffe. Förr i tiden fanns inte brygg och dessutom var det mer grovkornigt kaffe förr än nu för tiden. Om du nu ska börja spå i kaffe, lär dig på en gång att dricka "enbart" kok-kaffe, då kan du spå när lusten faller på.  

  Koka kaffe på morgonen, låt det sedan stå ca 5 - 10 minuter. Om du tar kaffet och häller upp direkt blir det för mycket sump som kan villa bort grunden i din tolkning. 

  Tänk på att du ska spå när du tar kannan för att hälla upp kaffet. Kaffet rörs om i pannan när du tar den från spisen till bordet. Häll upp kaffe i koppen som vanligt, låt koppen stå en stund. För att sumpen får en möjlighet att sjunka ner i din kopp innan du börjar dricka det. Sedan tar du koppen i valfri hand och snurrar den tre varv medsols. Vänd den upp och ner, men se till att det blir luft under, lutande på kaffefatet och inte mitt på fatet. Nu kan du börja se efter symboliken.

  Om du har mörka ansamlingar i koppen visar det på jobbiga situationer. Den händelsen tolkar du ur symbolen som finns bredvid eller det som du först fastnar med blicken på - det är ingen slump det du ser. Om det är ljust i koppen är det okej, det är inte något att oroa sig för. 

  Ofta ser vi djur i koppen, om du ser en häst visar på styrka och framfart, att tro på det som du gör. Flera hästar symboliserar hästkrafter, endera en skjuts som kan vara med häst men också i en bil med resurser. Ser du råttor är det ofta råttor, ta fram råttfällan, eller se till att ingen äter dig ur huset. Ormar, Spindlar och kräldjur visar ofta på att då får du höra riktigt ondskefullt prat om dig själv. Uggla, klok som en uggla, en ny bok för dig att läsa som ger dig kunskap och inte enbart underhållning. 

  Du kan även se siffror på en blankett eller liknande som visar att pengar är på väg, siffran kan visa på summan. I regel är det prickar bakom den blanketten. Är det bara siffror kan det vara något annat, vilket kan vara svårt att veta på förhand. 

  Resor ser du i de ränder som går ifrån botten till kanten, se efter om de räcker ända ut i kanten. Ränden som är bredast är inte en resa utan nuläget om det inte är så att du nu ska ut eller befinner dig på en resa. Nästa rand efter är den första resan, den resa som nu ligger närmast. 

  Vättar, vittror, tomtar och troll visar på osynligt väsen. I samband med djur är de vänner som finns runt omkring dig. Sitter de på något djur vet du att det djuret har extra beskydd, någon som sköter om den och djuret ger dig vägledning om var du har stöd. Med mörkt runt omkring se dig för hur du behandlar din omgivning, visar du respekt?

  Sedan kan du se namn, eller bokstäver som också har betydelse för dig. Bokstaven Z bredvid ett bord då blir det bröllop. Siffror bredvid bokstaven N betyder beloppet på det du vinner på en lott.

  Om du har olika bokstäver för sig själva det vill säga ensamma:

  A: Risk att Du blir bestulen på en resa.

  B; Lycka i kärlek och äktenskap.

  C: Det dyker snart upp någon som tycker om dig.

  D: Ett brev som gör dig lycklig.

  E: Du får höra talas om giftermål, kan även gälla dig själv.

  F: En oväntad present.

  G: Glädje eller nöjen, kalas.

  H; Fångenskap eller polis, myndigheter. 

  I eller J; träffar n vän eller släkting.

  K : Förargelse eller otrevligheter.

  L: Arbete som är besvärligt och utan utdelning.

  M: Får reda på att någon blir dålig.

  N: Lotterivinst, siffror runt om talar om hur mycket.

  O: Du kan få en ring i present.

  P : Ett välkommet och efterlängtat brev.

  Q: Du blir bjuden på bröllop.

  R: Någon som ej tycker om dig.

  S: Du får hjälp ut ur något bekymmer.

  T: Någon du tycker om hjälper dig med stöd i någon situation som kräver resurser.

  U: Vänner som ger dig goda rekommendationer.

  V: Du får höra talas om en eldsvåda eller också se en. X: Du kan få bekymmer vid någon köpehandling eller obehagligt förhållande med någon.

  Y: Du kommer att tala med någon, några högt uppsatta personer, eventuellt myndigheter.

  Z: Någon erbjuder dig ett giftermål.

  Å: Utgifter.

  Ä: Arv som orsakar bekymmer.

  Ö: Får höra talas om bråk mellan gift par.

  Du kan även tolka symboler i teblad, till och med i oboy, det är bara du som sätter begränsningen.

  Rent allmänt om symboler finner du inne på ”Symbolmappen”