Blogg

Runmagikerns runor


Av Marie Eriksson, 2020-10-11
Runmagikerns runor

Runor har alltid fascinerat mig. Lärde mig skriva flytande runskrift i 4:e klass och som vuxen skaffade jag mig mina första runor. Dem var gjorda av kristall; ametist, bergskristall och hematit.

Har sedan upptäckt att jag levt på vikingatiden, så det var kanske inte så konstigt att jag dras så till dem...

När jag såg att Ylva skulle köra en Runmagi kurs var det ingen tvekan om att jag bara måste gå den.
Vi blev ett supergäng och Ylva inspirerande och lärde oss allt om runorna magi. Vi fick flera läxor att göra mellan våra webbmöten och upplevelserna var bara så häftiga!
Kunde aldrig tro att Bjarka under fötterna eller meditation med Lagu kunde ge sånna effekter.
Jag var helt såld helt enkelt. ☺️

När kursen led mot sitt slut så blev jag sugen på att göra egna runor, helt från grunden.
Åkte ut i skogen och hittade ett ställe med små tallar, det är olika kraft i olika träslag och tall ska vara extra bra för runor.
Jag ställde mig och kände in, sände ut min önskan om att få göra runor till tallarnas Devor. Då framträder först en tall ur mängden, och sen en till.
Jag tackar för deras gåva och ber min man att ta ner dem. Han hjälpte även till att kapa till små bitar.

Sen börjar det magiska arbetet. Satt flera nätter ensam och sandpapprade och sorterade upp i grupper om 25.
Sen var det dags att rista in runorna och lägga in varje runas kraft och magi i var och en. Jag brände in dem med en brännpenna och förseglade med lite lack. Gjorde även en egen bindruna och några till mina kurskamrater på Runkursen. 

Känslan när alla var klara var fantastiskt, riktigt laddade blev dem.
Så nu blir det till att jobba ihop sig med dem och se vad de har att förmedla.

Låter det intressant med Runor så har Ylva en till kurs den 9/11, och jag kan verkligen rekommendera den då den är något utöver det vanliga. 

Kram
/Marie

Postad i: Magi | 1 kommentarer

Tusses resa 5


Av Annika Kucharski, 2020-10-08
Tusses resa 5

… å då sprang jag på en som såg ut som en kung, han liknande lite den där ”Herre på täppan” leken. Han berättade att han var kejsare och satt där för att se vad alla de andra höll på med. Han hade lätt för att bestämma och planera, och visste en massa saker. Just nu höll han på att bevaka ett bygge, så det var bäst att inte störa…

Nu tänkte jag på att det inte alltid är så lätt att handskas med personer som tycker att dom vet bäst själva och att det är ingen idé man säger emot för man begriper ingenting säger dom. Har ni råkat ut för sådana personer?
Lyckas man överbevisa dom i något ärende så blir dom sura som bara den.

Eller såna personer som är kaxiga av sig, som man kan tycka det är jobbigt att säga emot.
Har råkat ut för del såna, bland annat under downturnen 2009, när en på jobbet var skitsur för att han hade fått flytta från en hall till annan, men då fick han en omgång av mig, jag sa till honom att
enbart hålla tyst, du ska bara vara glad att du får vara kvar sa jag, tänk på alla dom som fått gå hem, (50% fick sluta då), då började han humma lite att ja det är klart o du har rätt osv…

Sedan har jag en annan fundering, de som jag träffat på och som är kaxiga av sig är oftast korta personer o då menar jag kortare än mig som är 170 cm. Är det för att de är kortare som de känner att de måste hävda sig och då blir det ofta genom att kaxa.

”Om en person du talar med inte tycks lyssna. Var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat   Nalle Puh

Postad i: default | 0 kommentarer

Tusses resa 4


Av Annika Kucharski, 2020-09-25
Tusses resa 4

… å när jag gick vidare så träffade jag på en vit kattmamma med sina ungar. Hon såg ut som en kejsarinna där hon låg o tittade på när ungarna lekte. Hon sa att jag fick vara med och leka med de andra om jag ville. Det kändes kul att vara med i gemenskapen, men efter en stund drog jag vidare på nya äventyr…

Att tillhöra en gemenskap känns bra, hur det än är, en träningsgrupp, väninnor, arbetskamrater. Men det finns många har jag märkt som på ett eller annat sätt känner sig utanför och så får de glada tillrop att det är bara att ta tag i det, ge dig ut och promenera, gå till gymmet osv. Det är inte alltid det är så enkelt, inte för den som känner att den inte har någon vän att göra roliga saker med.

Största problemet här är nog att man ser ”problemet” från sin egen synvinkel, man kan ju aldrig veta exakt hur en annan människa känner det, man kan ha ett visst hum om det men aldrig veta till 100 procent. När som här kommer upp, att till exempel, den är ju konstig som gjort på det där viset och varför gjorde dom inte så här istället osv, då kommenterar jag det med att du vet ju inte säkert vad som hände innan, vet man det så kan man förstå till viss del i alla fall tror jag.

Min farmor dog när hon krattade löv och min farbror hittade henne. Ett antal år senare dog min mormor när hon o mamma var på väg ut från en begravning i kyrkan. Då hade min farbror sagt till mamma ”att jag tror att jag kan förstå hur du känner”  och det tror jag faktiskt att han kunde...

Det är bra mycket trevligare att vara två.  Nalle Puh

Postad i: default | 0 kommentarer

Vänd blad?


Av Ylva Trollstierna, 2020-09-14
Vänd blad?

De orden kan ha olika betydelser beroende på hur de tolkas, som en metafor eller något annat!
För mig så vände jag blad nu då jag uppdaterade en del sidor på Vipstar, men jag klickade även på ett blomkort "vänd blad", lite full i skratt över detta med synkronicitet.

Kaktus.jpg

För taggar har jag haft sista tiden, en viss irritation över att saker och ting inte har fungerat som jag önskat, det är då jag får dra in dem, väl medveten om min asc i Skorpionen. Men lite prövningar kan peppa upp tillvaron.

Jag har precis avslutat en Reikivecka hemma hos mig i Spanien, suveräna deltagare, massa energi, sol, bad, lite sangria, tapas, filosofiska samtal. Det innebär att jag är mer laddad med energi vilket jag nu försöker att styra upp denna nya vecka. Jag har en lååång lista med "behov" alltså inte måsten, utan sådant som jag behöver göra för att må bra, finna inre frid men även ge respons till dem som vill ha svar på mail eller en tolkning.

Nu ska jag fokusera mig på att gå vinnande ut ur det ;)

Tusses resa 3


Av Annika Kucharski, 2020-09-03
Tusses resa 3

… när jag kom jagande efter en mus in i ett hus så sprang jag på en äldre svart katt som undrade vad jag höll på med, när jag berättade det så tyckte hon att jag kanske skulle gå en kurs för att lära mig det istället för att rusa omkring planlöst…

Det där med att gå en kurs för att lära sig är inte så dumt. Jag har ju t ex gått ett flertal tarotkurser och även aurakurs och symbolkurs. I veckan är det dags för en ny kurs, då ska jag lära mig om runor, det ska bli kul. Kanske jag kan lära mig att tyda ut den gravstenen som finns på kyrkogården där farmor o farfar finns.

Hur gör ni när ni vill lära er något? Jag försöker oftast till att börja med läsa mig till saker. Nästa steg om det inte räcker så försöker jag hitta en kurs där jag kan lära mig.

Vad säger ni om intuition och ”övernaturliga” gåvor? Tror ni det finns?
Just idag funderade jag lite på detta då jag löste korsord, det fattas massor med bokstäver i ett ord och helt plötsligt så ser man ordet – hur kan det komma sig?
Frågan var ”skjuter från ovan” och jag hade bokstäverna   _ T R I _ S _ _ _ O _

Postad i: default | 0 kommentarer

Min Dagaz


Av Marie Eriksson, 2020-08-26
Min Dagaz

I går kväll började jag Runmagi kursen. Den motsvarade verkligen mina förväntningar och jag ser fram emot nästa möte. Har alltid haft en förkärlek till runorna och att nu dyka djupare ner i deras magi lockar verkligen.

Något jag gillar så är det symboler, vilket runor verkligen är. Men symboler förekommer överallt, Runor, Tarot, Tolka tidigare liv, Drömtydning, Healing m.m... Det som är fascinerande är att allt går ihop. Kan man en del så tar man tills sig en annan lättare, blir som en helhet där man kompletterar allt för ett perfekt resultat. Är tacksam att jag kommit längre på min väg, men även glad över att det finns så mycket kvar som jag kan lära mig.

Jag har tänkt börjat dra en runa varje morgon som jag bär runt halsen under dagen för att vara i dess energi. Dagens runa blev Dagaz, som står för transformation och förverkligande som verkligen stämde in för idag.

Nyligen började jag min Mediala Coaching som på första mötet handlade om tidigare liv. Har verkligen funnit ett sätt som funkar för mig och resultaten av mina sessioner är helt fantastiska. Har kollat tidigare liv förut, men nu har jag lärt mig en ny metod som är så smidig. Detta är verkligen något för mig känner jag och kommer fortsätta att finslipa på min förmåga. Fick veta idag på mitt personliga coaching möte med Ylva att jag är godkänd på denna första delen med Tidigare Liv på min resa mot att bli certifierat medium. Känns riktigt bra och ser fram emot nästa del. Vi är en härlig grupp och även om alla sitter hemma vid sina skärmar har vi fin gemenskap ändå. Perfekt så här i dessa tider.

Blessed Be 
/Marie

Postad i: Blandat | 1 kommentarer

Tusses resa


Av Annika Kucharski, 2020-08-23
Tusses resa

… och medan jag sprang efter fjärilen träffade jag en annan katt som visade sig vara duktig på en massa saker, han sa att det kunde jag också bli, det viktigaste var att våga prova, så nu ska jag se om jag kan hitta hur man bäst gör för att fånga en mus…

När jag skulle börja skriva detta så tänkte jag på att Magikern trollar med knäna och fixar det mesta och så tänkte jag vidare, det är som att koka soppa på en spik eller att man tager vad man haver, om ni känner igen talesätten.
Tänker att man får använda den kunskap man har och så göra något av den. Det borde vara enkelt men kanske inte alltid är det, för man tror att man inte räcker till.

Undrar hur många som vill prova på nya saker men inte gör det för de tror att de inte duger till och att de inte kan. Det skadar aldrig att prova och det kanske passar en bättre än man tror och så mår man bra innerst inne när man känner att det funkat så bra.

Alla är vi barn i början…

Postad i: default | 0 kommentarer

Tusses resa


Av Annika Kucharski, 2020-08-16
Tusses resa

Idag kände jag, Tusse, att det var dags att skaffa mig lite nya vyer och prova på något annat istället för att ligga hemma på en kudde och sova. Att röra på sig lite är aldrig fel. Å det första jag sprang på var en fjäril, den ska jag jaga ifatt…

Hur är det att vara ny på något? Första gången man ska göra något, funderar man på vad de runt omkring ska tycka eller bryr man sig inte om det. De runt ser bara en som drar iväg utan att tänka sig för, utan att planera och man själv känner bara en stor glädje i att ge sig iväg och är glad i största allmänhet. Kanske dåraktigt i deras ögon.

Har ni träffat på någon ni tycker uppför sig helt bakvänt enligt ert sätt att se det på? Varför tyckte ni det? Jag brukar alltid ha några följdfrågor för mig själv när jag ser någon göra något som jag inte riktigt förstår varför.
Tänk på att du förmodligen inte vet vad som hänt innan i den personens liv, dvs du vet inte anledningen till att personen gör och uppför sig på ett visst sätt.  Å vem har bestämt vad som är rätt eller fel och hur vet du i så fall att det du tycker är det rätta och att det den personen tycker är fel?

Det är aldrig fel att tänka efter före...

Postad i: default | 0 kommentarer

2020 Kan vi socialisera oss?


Av Lightworker, 2020-08-09
2020 Kan vi socialisera oss?

2020...Vilket år! Märkligt på många sätt. På både gott och ont. Det är ett år för mig med STORT utropstecken på Distans och Nya intressen!! Jag som person är fysisk och rätt social så det har varit svårt i början att tvinga mig att hålla på de restriktionerna. Men av det kom ett lugn och ny sida hos mig som föll på god plats. Jag uppskattar verkligen inte att vara i stora folkmängder, jag trivs i mitt eget sällskap. Det har nog varit nyttigt för många, att vara mer med sig själv. Ur det kan man utvecklas vidare. Det som varit tuffast är distansen från mamma.in-love-2 Annat som varit positivt för mig är att jag tagit mig tid att skapa oljor och annat nyttigt med växter och bär från min trädgård. Jag valde att så frön som jag nu skördat. Det har saftats och syltats. Jag har inte velat lämnat något. Jag har till och med gjort min egen surdegsstart som jag döpt till Lelle. Idag ska jag ta vara på örterna som jag sått och som vuxit. De ska jag torka och spara. Jag skördar nu massor med tomater och planera göra chutney och såser. Hörde att det går jättebra att frysa in tomater om man inte hinner ta hand om de. Sen väntar jag på vildbjörnbär och äpplen att ta vara på! Love it! 

Jag har ingått i en liten cirkel med några kvinnor. Vi har träffats utomhus vid varje månskifte, men också för att hämta tillbaka kraft på vissa platser på ön. Vi stärker varandra och hämtar kraft hos olika Gudinnor. Nytt för mig men som jag märkt har gett mig mycket att ta fasta på i min vardag och som jag fått ett nytt intresse för. Det kommer jag utveckla. 

Som Bonitologisk Kinesiolog har inte mitt arbete blivit drabbad. Jag har kunnat arbeta med mina patienter på distans. Det fungerar precis lika bra. Jag har varit noga med att följa FHM regler.  

Idag är det söndag och sista dagen på min semester. Sista veckan har det varit mycket sol och bad varje dag så den här söndagen viger jag till att komma på "fötter" och ta fram min strukturerade sida hos mig. uppdaterar Vipstar, dammsuger all sand som kommit in. Tvättar och gör lite kontorsjobb inför kommande behandlingar. 

Min önskan är att vi här på Vipstar blir mer aktiva med varandra. Jag är kanske rätt ny här i förhållande till många av er och har missat en massa.. Jag önskar att vi kan socialisera oss mer med varandra när det är som det är, Corona tider. Hur har din sommar varit? Hur har Corona året varit och betytt för dig? Bor du på Gotland?  

Postad i: Blandat | 1 kommentarer

19 år :D


Av Ylva Trollstierna, 2020-08-04
19 år :D

Idag fyller vipstar som hemsideadress 19 år, fyra år som ny sida. Något jag skulle ha skrivit om redan i morse, men förutom Tarotkort, numerologi, astrologi, kraftdjur, runor, kristaller samt alla andra andliga verktyg så finns det en vardag även för den som använder dessa metoder, som för mig.

Fram till söndag kan du som vill bli medlem utan kostnad för att fira dessa år.

Du som är terapeut, passa på att marknadsföra dig, event (även online), blogg (alltid poppis) eller kanske en podcast eller en film? Det finns många möjligheter för dig att visa vem du är, låta andra ta del av din kunskap. Därför får du en prova på månad. Maila mig ylvatrollstierna@gmail.com.

Visionen är att vipstar är den portal där du finner information om olika metoder, även butiker men kanske främst terapeuter inom olika områden. Att du som besökare får ta del av vad de erbjuder. Som medlem lite extra samt "symbolmappen" för dig som är intresserad av symboltolkning.

Så istället för att läsa mer här, surfa runt på sidan.
Kram Ylva 
(www.ylvatrollstierna.se)

 / 10