Annika Kucharski

Latest Followers:

Susatya (Ellen) Marie Eriksson Ylva Trollstierna

Förändring

user image 2020-08-02
Av: Annika Kucharski
Postad i:
Förändring

Såg att det var länge sen jag skrev något här - i november förra året.

Det har hänt mycket sedan dess.
I slutet på året så började jag och chefen på jobbet prata om att jag skulle sluta på jobbet till våren. Efter funderingar över årsskiftet så sa jag upp mig i januari och slutade den 30 april - då hade jag också hunnit med att vara anställd i 40 år.
Mina sista 6 veckor blev också annorlunda än vad som var tänkt då vi blev permitterade, så jag var bara inne på jobbet 1 dag för att städa av arbetsplatsen och hämta mina privata saker och så en dag för att träffa chefen.

Nu kommer jag till det jag tänkte på med titeln på detta blogginlägg - förändring.
Jag hade ju sedan länge tillbaka planerat för att kunna sluta tidigare, dvs inte jobba till 65 år eller mer.
Då var beslutet inte så svårt, jag visste att jag skulle klara ekonomin.
Så det råder jag alla till att börja fundera på sådant här långt innan det är dags, det är alltid bra att ha koll.

Den största förändringen är, som jag tror många upptäcker, att rutinerna med att gå till jobbet försvinner. Då känns det viktigt att skapa nya egna rutiner. Den jag började med direkt var att cykla en mil 3 dagar i veckan. Viktigt att inte bara stanna inne och inte göra något alls. 
Det har också blivit en hel del rensning/städning som var lättare att hinna med nu.

Men hur tänker man om en sån här förändring, vad ska man ta sig för på dagarna. Jag hade inte några problem med detta men har förstått att det är många som inte skulle kunna tänka sig att sluta då de känner att de inte har något att göra hemma. Frågade en som fortfarande jobbade och var nästan 70 varför han fortfarande jobbade, om det inte skulle vara skönt att vara hemma nu. Nä sa han - vad skulle jag göra hemma? Finns massor att göra sa jag, t ex promenader och gå och träna. Träna kan jag göra efter jobbet sa han....

Förändring är inte farligt - det kan vara hur bra som helst - man måste våga - göra något annat - man kan upptäcka mycket nytt.

Så ut och leta förändringar, var inte rädd för dom och hitta din inre fjäril joyful-2

Dislike 0

Tags

Marie Eriksson
08/09/20 02:35:27PM @marie-eriksson:

Förändring kan ju vara riktigt bra. Då har man tid att få nya rutiner i det man väljer själv att fördjupa sig i. En kurs i Runmagi tex. 🙂🌺


Annika Kucharski
08/09/20 02:37:16PM @annika-kucharski:
@marie-eriksson Just precis så är det. 🤗