Annika Kucharski

Latest Followers:

Susatya (Ellen) Marie Eriksson Ylva Trollstierna

Börja om

user image 2019-09-21
Av: Annika Kucharski
Postad i:
Börja om

"Kortet visar på förändringar, det man byggt upp kanske gick lite för fort, man hade grunden och materialet och sen fik det för fort eller under påverka av andra och nu håller inte det uppbyggda utan rasar samman. Då kan det handla om  att det vi har som trygghet, känslor, hus, investeringar/pengar mm. Men om kortet är rättvänt eller bra aspekterat å har vi grunden och en del material kvar att börja om med och då kanske det blir rätt den här gången , men ibland i livet så måste man tappa greppet, släpp något för att växa och komma vidare..Livsvärderingarna som man har kan komma fram på ett sätt som man inte tänkt sig. Allt vänds upp och ner och sen tillbaka och så känner man inte riktigt igen det även om likheterna finns kvar. Det kan finnas mycket rädsla i detta kort, då man är rädd att lämna det som känns tryggt även om det kanske inte är det utan bara en "illusion". Ofta så startar man själv dessa omtumlande händelser även om man kanske inte se ut som  något är på G"

Förändringar känns som det är både på gott och ont. Ibland vill man ha mycket förändringar och ibland mindre eller kanske inga alls. Fast det vore nog tråkigt om det inte blev någon förändring alls hemmave, eller vad tror ni?

Jag har fått en bra förklaring på kortet och vad som menas med att något man byggt upp raseras. De av er som är tillräckligt gamla och känner till filmen "Skyskrapan brinner" vet vad jag tänker på. Där hade man byggt en skyskrapa, men för att spara lite så hade man fuskat med grunden, i det här fallet elen. Mitt under stora invigningen så smäller det till i ett elrum och det börjar brinna. Sen handlar om det om att hela skyskrapan tar eld och hur man försöker rädda alla personer där inne. När vi såg den på bio (premiär i USA var dec 1974) så har en scen etsat sig fast i mitt huvud. Man hade spänt upp en vajer mellan skyskrapan och ett annat hus och människorna fick åka i en slags stol över för att räddas. Vid ett tillfälle hade en person kommit på plats i stolen, då fick en annan ett utbrott och trängde sig fram och lyckades knuffa ur personen som då förstås föll ner och så klättra denne upp i stolen själv. Det är alldeles tyst i biosalongen och sen hörs en röst från en kille som sitter framför mig "Sicken jävel". Snacka om att han levde med i filmen - tänker på den kommentaren än i dag.

En förändring i livet är jobb kontra pension. Betyder ju inte riktigt att det jag byggt upp runt jobbet är dåligt kanske men jag kommer ju få ta bort allt det jag har där och så börja om med "pensionärslivet" och bygga upp det istället.

Min största förändring just nu handlar om utrensning, nu tar jag verkligen tag i det och ser till att få det gjort. Har stoppat undan en massa saker - det är bra att ha. Det är inte alltid lätt - och har man fuskat i uppbyggnaden av planen för att rensa så blir det inte bra....
Men nu så....

Dislike 0

Tags