Blogg » Categories » Ego
Ego
Annika Kucharski
Saturday September 14 2019, 1:50 PM
Ego

"Kortet Djävulen visar på eget tänkande och habegär, man vill (ha) något nu, med detsamma och genast och precis som man har tänkt det. Önskningar och planering inför framtiden och då mycket, om man vill ha det. Starka begär, passion, ägandebehov och svartsjuka. Man vill något så mycket att man inte kan se något annat förrän det önskade är avklarat. Det finns mycket lärdomar i det här kortet, att våga se till sig själv först för att må bra och sen kunna dela med sig istället för att inte se till sina egna behov och sedan bli bitter eller önska andra människor illa. Många lärdomar och många fällor för att hitta balansen och tryggheten samt att se till sina egna roller som Gud och Djävul - vitt och svart - Det här handlar inte om någon djävulsdyrkan eller svart magi eller något annat ont och hemskt utan är en roll som vi människor har med oss och som vi måste få en balans i. Pengar makt och rikedom, här finns investeringarna, tankarna och satsningarna. Det visar också på att man tror på sig själv och vill åstadkomma något för egen del som senare även gagnar andra i ens omgivning, för mår man bra kan man dela med sig, är man avundsjuk eller bitter skapar man konflikter. Det är lite ego över det här kortet som vi kanske alla behöver ibland."

Jag ser det som att man vill mycket i största allmänhet och att man också vill ha mycket. Vad är det man vill då? Många gånger är det något som andra inte fattar alls var för man vill, eller vill ha. Kan ju hända att man är dålig på att förklara.

Röda tråden igen, vem bestämmer vad som är rätt och/eller fel att vilja ha?
Finns ett enkelt svar på detta - det är en själv som bestämmer detta. Varför det då? Jo, jag tycker att ingen annan kan bestämma vad jag ska tycka eller vilja ha. Ibland får man vänta lite längre och ibland går det undan som hejsan.

Här handlar det också om att man behöver tänka på sig själv och se till att man själv mår bra innan man t ex hjälper andra. Tänk på syrgasmasken i flygplanen, ramlar den ner tar man på den på sig själv först och sedan hjälper man den bredvid.  

Känner att jag nog använt den här energin mer och mer ju äldre jag blivit, man lär sig med åren, och det är rätt skönt när man känner att man inte behöver bry sig så mycket om vad andra tycker.

You May Also Like