Blogg » Categories » Lagom
Lagom
Annika Kucharski
Monday September 9 2019, 3:27 PM
Lagom

"Måttligheten är ett av det mest medvetna korten när det gäller andligheten, en bekräftelse på att man själv är en helhet mellan kropp, själ och ande. Det här kortet visar på sökandet efter balans och harmoni som blir till måttlighet. Man har med sig erfarenhet  och egen styrka, kan ta stress och yttre påverkan, är nu mer intresserad av vad man kan göra för egen blandning och ge ut. Ett kort som visar på kunskap och vishet, stillhet, lugn och ro. En total samstämmighet och inre frid, man känner ett beskydd i det man gör och ser många möjligheter framöver. Det visar även på att man tar fram det konstnärliga inom sig själv, gör något kanske enbart för eget bruk, bara för att må gott. Detta kort visar på att man får en gudomlig, universell vägledning i det som man behöver. Att man fixar det mål man hade, den önskan man behövde uppfylla."

Detta handlar ju om balans och harmoni, och för mig var då bloggtiteln given "Lagom" - det mest perfekta ordet som finns åtminstone för en del. Vad är egentligen lagom? Är det lagom att ha t ex 5 tarotlekar, men att ha 10 vore perfekt? Eller kanske 4 böcker i läshögen men att ha 8 där vore perfekt?

Röda tråden kommer här igen, finns det något som säger vilket lagom som är rätt och vilket lagom som är fel? Behöver det finnas något som säger detta? Jag hävdar ju med en dåres envishet att det finns inte mycket som man kan säga att det här är rätt och det här är fel, och lagom är att det man har är perfekt för en själv, och inte alltid för nån annan.

Jag tycker för tillfället inte att jag har lagom mycket saker i källaren till att börja med. Där har jag för mycket saker tycker jag. Tar ett varv ner där då och då och plockar och sorterar. Det jag inte vill ha packar jag i en kasse och tar en promenad till Erikshjälpen/Gengåvan som vi har bara 5 minuter hemifrån och lämnar till dom att sälja. Är nog lite för bekväm med att sälja själv. I vilket fall som helst så kommer jag i alla fall in i mitt förråd och kan komma åt det som är längst in. Det är mer än man kan säga om en del andra förråd där ner, där är allt inslängt.

Blir jag färdig med den rensningen så har jag ju fixat mitt mål - att ha lagom mycket grejer.

You May Also Like