Förändring
Annika Kucharski
Sunday September 1 2019, 9:14 AM
Förändring

"Kortet Döden visar på förändringar, att man lämnar något invant och tryggt, ger sig ut på nya äventyr utan att bära med sig gamla saker/bekymmer/mönster. Ett kort med ett namn som man kanske känner lite oro eller rent av skräck för, men det kan vara viktigt att se vad död egentligen är, när man vuxit ur sin gamla roll/kostym/kropp. Det handlar om att lämna något bakom sig, något som inte längre gagnar en, och är på det sättet ett bra kort, visst kan det betyda fysisk död, men på det sätt jag lär dig tarotkortens symboler på behöver du många dåligt aspekterade kort runt om för att det ska vara död, och den dagen undrar du inte, då vet du. Kortet visar också att man kan släppa gamla mönster och blockeringar för att gå vidare i lättnad, men kortet har en kraft med sig som visar att det kan vara arbetsamt att släppa, man kommer inte undan, utan det som inte behövs måste försvinna. När du får det här kortet, se efter vad det är du måste släppa istället för att ropa död på en gång."

Gillar det här kortet trots att det kanske ser lite läskigt ut i mångas tycke. Ganska mörkt i färgerna och ofta lite gravstenar runt om. Att en del tycker det är otäckt tror jag beror på att man inte är van vid t ex en kyrkogård, kanske inte varit i kyrkan överhuvudtaget, och absolut inte på en begravning. Det man inte varit med om eller inte har koll på kan verka väldigt skrämmande för en del personer, och en del tar det med en "klackspark". 

Men nu var det ju så att detta kort inte behöver betyda död som i att en person dör, det kan också vara död som i att en företeelse/sak man brukar göra dör, det vill säga att man slutar med att göra detta.
Skulle kunna vara att man slutar handla på sig en massa saker som man inte behöver.
Skulle kunna vara att man sätter igång och rensar hemma för att bli av med saker/kläder som man inte behöver.
Skulle kunna vara att man är, gör och att man uppför sig på ett visst sätt som man behöver släppa och ändra på
Det finns hur mycket som helst....

För egen del har jag börjat ge mig på garderober och skåp i lägenheten och även källarförrådet, har man plats är det lätt att stoppa undan saker som kan vara bra att ha, det är en sån grej som jag vill släppa.
Personligen tror jag inte på att köra igång och ta allt på en gång utan jag kör mer låda för låda. Då känner jag att det blir gjort. Vi har också Gengåvan/Erikshjälpen 5 minuter hemifrån, så jag brukar packa i en kasse och gå ner dit och lämna, så det kommer till någon nytta. Om man vill får man en fikabiljett för att man lämnat saker, så får man kaffe och bulle. Är lite för bekväm för att hålla på och sälja så då passar detta mig.

Det finns en japansk tjej som heter Marie Kondo som ni kan googla på - hon har ett annat sätt att rensa - plocka fram allt av en viss sak, t ex böcker, och rensa i dom sen.

Nästa steg är att märka upp lådorna i källaren ordentligt - få se om det blir gjort snart?

You May Also Like