Annika Kucharski

Latest Followers:

Susatya (Ellen) Marie Eriksson Ylva Trollstierna

Offer

2019-08-24
Av: Annika Kucharski
Postad i:
Offer

"Den hängde mannen visar på att man inte kan säga Nej. Man har fastnat  i en tycka synd om sig självroll. Man får inte gjort det man vill, hittar inte sin egen vilja, vet inte hur man tar beslut. Man har tagit på sig en roll som man inte vill ha bara för att man inte vågar säga ifrån och tro på sig själv. Smiter undan ansvar, orkar inte, blir hellre sjuk än att säga ifrån. Tror inte på sig själv och sina ideal längre, låter andra bestämma utan att se till att man själv skapar en obalans i relationer. Spelar en roll som inte egentlige är en själv"

Det här kortet kan man se många exempel på där personer inte tar eget ansvar utan hellre till exempel säger att anledningen till att jag är som jag är, är för att mina föräldrar inte lät mig göra det eller det. Eller för att det eller det hänt tidigare och därför kunde jag inte göra det jag ville.

Handlar mycket om bortförklaringar tycker jag. Verkar som vissa inte vill ta ansvar för sig själva och sitt eget liv utan istället skyller på olika grejer som hänt eller kanske till och med på sina föräldrar för att det inte blivit som de har velat att det skulle bli.

Eftersom jag tycker som ovan så tycker jag själv att jag ganska lätt ser/hör när någon svävar ut i en bra bortförklaring på varför det blivit som det blivit. Brukar då fråga till exempel, har du tänkt på det här - hur vet du att det är så osv.
Ställer man såna motfrågor så är det intressant och se vad svaret blir, ibland kan det bli - oj så har jag inte tänkt, ibland kan det bli inget svar alls för de behöver tänka lite till.

Kan alldeles säkert hamna här själv också men när man tänker på detta ibland så är det nog lättare att komma ur det...

Dislike 0

Tags