Annika Kucharski

Latest Followers:

Susatya (Ellen) Marie Eriksson Ylva Trollstierna

Det rullar på

2019-08-10
Av: Annika Kucharski
Postad i:
Det rullar på

"Lyckohjulet visar på att man är på väg åt rätt håll, händelser har kommit igång. Här finns ett flöde, i den fart man har fått upp så tar man till sig mera, mest av det som redan finns. Ett kort som visar på välgång och att man nått sina mål, här finns framgångarna av det man tidigare satsat på. Man lyckas med det man föresatt sig, får mera tillgångar till sig."

När jag tittar på detta kort från Ylvas prismatarotlek så ser jag inte hjulet utan jag ser en leksak jag hade när jag var liten. En Viewmaster, en slags kikare med en rund skiva med bilder som man klickade fram. Undrar hur många av er som kommer ihåg denna. Visst är det kul när man ser en sak och gör en koppling till något helt annat.

Detta handlar om en förändring i livet, att man kommit till ett slut på ett sätt men att något nytt börjar här. Tänker på t ex när man jobbat hela livet och börjar närma sig pension, det är ju en förändring. Det är intressant hur olika alla tänker inför detta. Vi brukar prata om det på jobbet, många säger att de måste jobba till den och den åldern för att få det och det i pension och det gör ju var och en precis som dom vill med. Jag brukar fråga om dom har kollat hur mycket mer de får ut då, och är det värt att jobba ett år till?

Värderingar i livet är intressant att fundera över ibland, hur olika man värderar saker och ting och händelser. Det jag inte tycker är något märkvärdigt med alls, skulle en annan bli helt skogstokig över och inte klara av alls. Hoppsan där kom min röda tråd igen - vem säger vilken värdering som är rätt eller fel. Bara för att jag värderar en sak på ett visst sätt betyder det inte att det är rätt för en annan.
Jag tycker också att man inte behöver idiotförklara någon för att de inte tycker samma, utan det räcker med att ta in det för sig själv och tänka - jaha dom tycker så. Om jag då inte tycker samma lägger jag inte så mycket tid på att försöka övertyga den andre om att mitt sätt är rätt, för deras sätt är ju rätt för dom.

Nu ska jag räkna på en kommande förändring i livscykeln för mig.

Dislike 0

Tags