Annika Kucharski

Latest Followers:

Susatya (Ellen) Marie Eriksson Ylva Trollstierna

Ensam eller inte

user image 2019-08-03
Av: Annika Kucharski
Postad i:
Ensam eller inte

"Eremiten visar på inre kunskap men en stillhet i sitt sökande. Man kan vara för sig själv, finna kunskap i stillheten. Planering och sökande efter den inre kunskapen till en vidareutveckling, intar eller har en lärarroll, söker mer kunskapen inom sig och för sig själv och inte i stora grupper, men visst kan man söka med grupper men har ändå det här lilla speciella som gör att man vet lite mer än de flesta då man vågar söka ensamheten."

Detta är nog mitt favoritkort i Tarotleken. Jag gillar den här Eremiten som går iväg nånstans för att fundera och klura lite över olika saker. Man kan ju ses i grupp ibland men har inga som helst svårigheter med att dra sig undan och vara för sig själv. 

På många Tarotlekar ser jag i Eremiten likheten med Gandalf i Sagan om Ringen, de flesta känner väl till filmen. Han gör ju också så ibland, försvinner iväg och är borta ett tag och sen dyker han upp precis lagom för att hjälpa till med Frodos uppdrag.

För egen del har jag inga problem med att umgås med mycket folk omkring mig, men får jag välja så vill jag nog inte ha så många runt omkring. Kan lika gärna sitta för mig själv och läsa eller kanske lyssna på musik som att känna mig tvungen att nu måste jag umgås. Speglar sig lite i om man räknar hur många, utanför familjen, som jag träffar och umgås med, inte så många, en del av dom bor också lite längre bort så det blir tyvärr inte så ofta.
För ett antal år sen var vi på en camping flera år i rad och då såg man den här grejen. En del klarade absolut inte av att vara själva utan var tvungna att umgås hela tiden, och andra kunde vara själva.

Men som jag nämnde i en tidigare blogg, det finns inget rätt eller fel. 
Var och en gör som man vill.

Dislike 0

Tags