Trollkarl
Annika Kucharski
Saturday June 8 2019, 3:33 PM
Trollkarl

"Detta kortet visar på en talangfullhet. Man har all kunskap med sig, behärskar allt och ser helheten och sambandet i det man gör. Alla möjligheterna finns med en, man kan göra allt och skapa det man tror på. Magikern visar att han kan trolla, göra det omöjliga möjligt, man kanske inte alltid förstår varför eller hur men det viktigaste ändå kanske är att det fungerar."

Detta hade jag kanske behövt förra veckan när jag skrev för första gången, känslan av att veta allt och förstå att jag kan, då var jag lite mer osäker än nu när jag ska skriver idag. Undrar varför man är sån att man många gånger tror att "men inte kan väl jag det här, eller det här duger jag inte till". Fast jag har märkt att ju äldre jag blir desto mindre bryr jag mig om denna osäkerhet. Det vill säga, jag känner mig säkrare. Vad är det värsta som kan hända?

Det är väl ingen av er som missat Harry Potter, han visste ju inte hur mycket han egentligen kunde eftersom ingen pratat med honom om detta. Men när han fick reda på det så var det bara att träna på och ju mer träning desto mer kunskap. Han är ju förstås en fiktiv figur men man kan översätta detta till verkligheten tycker jag. Ju mer man lär sig desto mer kan man, och ju mer man kan desto säkrare blir man, skönt.

Nu när vi börjar få koll på läget, så kan vi agera, känna, planera och tänka och sen kan vi göra precis vad vi vill. Det är en skön känsla då när man känner att det funkar, det som man varit osäker på innan. Härligt. Man måste tro på sig själv.

Så till sist - tänk på att ni kan mycket mer än ni tror. Nu ska jag leta på en mening som jag hörde på en föreläsning, det handlar om hur mycket eller lite man kan - det var så bra.

// Annika

Marie Eriksson
@marie-eriksson   last year
Riktigt bra skrivet.🌺
You May Also Like