Annika Kucharski

Latest Followers:

Ylva Trollstierna

Recently Rated:

Intuition


Av Annika Kucharski, 2019-06-16
Intuition

"Detta kort visar på övernaturliga gåvor, intuition, sökandet efter alla sidor och kunskap i allt. Nyfikenhet, förväntan och gemenskap finns starkt i detta kort. Här har man utvecklingen som kan komma via studiecirklar eller organisationer. Lika intressen som ger mer kunskap allt eftersom. En stark gemenskap med kvinnor eller en mycket stark kvinna. Det finns en kunskapstörst och vetskap i detta kort, men också en rädsla för att se helheten, vill bara se det vita och gör allt för att blunda för det svarta i livet."

Först tänker jag på övernaturliga gåvor - nästan 100 på att min mormor hade en del av detta, men inget hon pratade om säger mamma. Finns några historier om detta som mamma berättat, bland annat att mormor av en anledning var ute en sent en natt och då såg en äldre granne, och nämnde detta för morfar när han kom hem. Några dagar efter kom morfar hem o frågade, sa inte du att du såg XX när du var ute, jo sa mormor. Det var så att XX hade dött tidigt på eftermiddagen den dan mormor sedan såg honom på kvällen...

När jag tänker på intuition, så känner jag att jag själv har en bra sådan. En händelse som jag nu tänker på där jag först förstod att jag "kände på mig" var i skolan, kände att det var något bakom mig som hände, sedan var det någon som knackade mig på ryggen och lämnade en lapp där en av killarna i klassen frågade chans på mig, jag skulle lägga svaret i hans jacka. Eftersom jag kände på mig att det var något lurt så gjorde jag aldrig det. 
Denna variant av känna på sig har jag haft många gånger sen dess.

Just nu känner jag att jag är mycket i Prästinnans energi, för jag känner på mig saker, och försöker också utbilda mig mycket om olika andliga grejer. Man kan inte veta allt om allt men man kan vet lite om mycket, mitt huvudintresse är ju Tarot men det skadar inte att man känner till andra saker inom det andliga också. Har hittat en mycket trevlig app "Readly" där man för en kostnad förstås kan läsa precis hur många tidningar som man orkar, finns även utländska tidningar om man vill träna språk. Har hittat en del engelska som motsvarar vår tidning "NÄRA".

Intuitionen säger mig nu att det är dags för kaffe happy-11

Postad i: default | 0 kommentarer

Trollkarl


Av Annika Kucharski, 2019-06-08
Trollkarl

"Detta kortet visar på en talangfullhet. Man har all kunskap med sig, behärskar allt och ser helheten och sambandet i det man gör. Alla möjligheterna finns med en, man kan göra allt och skapa det man tror på. Magikern visar att han kan trolla, göra det omöjliga möjligt, man kanske inte alltid förstår varför eller hur men det viktigaste ändå kanske är att det fungerar."

Detta hade jag kanske behövt förra veckan när jag skrev för första gången, känslan av att veta allt och förstå att jag kan, då var jag lite mer osäker än nu när jag ska skriver idag. Undrar varför man är sån att man många gånger tror att "men inte kan väl jag det här, eller det här duger jag inte till". Fast jag har märkt att ju äldre jag blir desto mindre bryr jag mig om denna osäkerhet. Det vill säga, jag känner mig säkrare. Vad är det värsta som kan hända?

Det är väl ingen av er som missat Harry Potter, han visste ju inte hur mycket han egentligen kunde eftersom ingen pratat med honom om detta. Men när han fick reda på det så var det bara att träna på och ju mer träning desto mer kunskap. Han är ju förstås en fiktiv figur men man kan översätta detta till verkligheten tycker jag. Ju mer man lär sig desto mer kan man, och ju mer man kan desto säkrare blir man, skönt.

Nu när vi börjar få koll på läget, så kan vi agera, känna, planera och tänka och sen kan vi göra precis vad vi vill. Det är en skön känsla då när man känner att det funkar, det som man varit osäker på innan. Härligt. Man måste tro på sig själv.

Så till sist - tänk på att ni kan mycket mer än ni tror. Nu ska jag leta på en mening som jag hörde på en föreläsning, det handlar om hur mycket eller lite man kan - det var så bra.

// Annika

Postad i: default | 1 kommentarer

Nykomling


Av Annika Kucharski, 2019-06-01
Nykomling

"Korten Dåren visar på en nykomling inom vilken grupp av utövare som helst. Här finns glädjen, viljan till att prova på, att välja väl och inte vara rädd för något. Har med sig all kunskap, men vet inte riktigt hur man ska använda den och tror inte riktigt att det behövs heller. Ett kort som visar på glädje och optimism, att våga det okända för inget är väl egentligen farligt och ingen vill väl mig ont. När man med glädje ger sig in i nya projekt."

Detta är vad jag känner mig som nu, en nykomling, på att blogga, som inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Har läst en del olika bloggar och alla skriver om olika saker så varför skulle inte jag kunna skriva något också. Hur svårt kan det vara tänkte jag, kände att jag ville ha en "röd tråd" och den var ju given, Tarot måste finnas med  på något sätt, men inte bara det utan även allmänna saker som händer här och nu.

Det där med att vara nybörjare och tro att man är ensam på sitt sätt, det var värre förr tycker jag, jag har blivit säkrare med åren. Ju äldre man blir desto mindre bryr man sig om vad andra tänker om en. Det är skönt när man kommit till den insikten, att man duger, att det inte är farligt på något sätt att vara olika och att man vågar börja med något nytt - rätt ut bara, ungefär som det brukar se ut på bilden av Tarotkortet Dåren, som är på väg rätt ut i livet.

När jag tänker tillbaka så har jag nog alltid varit det på mitt sätt, en slags ensamvarg, o gett mig på såna saker som inte andra gjort. Första som jag kommer att tänka på är nog när alla ungdomar runt om hemma gick på gammaldanskurs, det var bara jag som blev kvar och fortsatte med folkdans.

Nu ska jag kasta mig in i ett nytt projekt - mer om det senare.

// Annika

Postad i: default | 1 kommentarer