Annika Kucharski

Latest Followers:

Susatya (Ellen) Marie Eriksson Ylva Trollstierna

Andlighet


Av Annika Kucharski, 2019-11-23
Andlighet

Såg ordet andlighet och tänkte på vad det har betytt för mig och vad det betyder.

Tänker att för mig var det nog när jag förstod att jag visste saker ibland utan att jag borde vetat dom.

Som t ex när jag fick skjuts av grannarna och jag vet att rätt som det var så tittade jag bara ut genom fönstret och då kom deras bil runt hörnet precis då. Det hände flera gånger.

Eller när det var något som det viskades om bakom mig i skolan som jag hörde och sedan får jag en lapp där en av mina klasskamrater frågar chans på mig och att jag skulle lägga svaret i hans jacka. Det kände jag på mig att det inte var rätt så jag svarade aldrig. Jag har berättat det för honom i vuxen ålder.

När jag på jobbet varit på möte och vi kom ut från mötesrummet ut i den stora lokalen och det var en person där och jag kände direkt en sån konstig stämning i luften. Fick reda på sedan att personen och några av de som var i rummet med mig var lite "osams".

En gång på jobbet så skulle vi prova något, kommer inte ihåg anledningen. Men i alla fall så höll jag min hand så där 10 cm ifrån bröstet på en kvinna och hon säger då "oj det blev varmt" och jag fattade inget, jag nuddade ju inte, då kunde det ju inte bli varmt, efteråt har jag förstått att det var healing som gick igång. Till saken hör att vi senare fick reda på att denna kvinna hade bröstcancer.

Massor av små händelser som lett fram till där jag är idag...

Postad i: default | 0 kommentarer

Framtiden


Av Annika Kucharski, 2019-10-27
Framtiden

"Världen visar på kontroll över livet äntligen känner man total helhet och förstår hela sambandet med att leva, man kan se sin utveckling på ett nytt sätt och känna en stark motivation att våga leva på ett mer balanserat sätt, att släppa gamla värderingar och mönster. Det finns ett kroppsmedvetande här, äntligen människa. Här finns succén med sig själv, man klarar allt, är stark och medveten samt ansvarsfull även med sig själv, kan se klart på hur man lever och hur man vill leva."

Tiden gick fort tycker jag. Från när jag började skriva bloggar här på Vipstar tills idag när jag gått igenom alla korten i Stora Arkanan. För när jag skulle skriva den första bloggen hade jag inte en aning om vad jag skulle skriva om och så slog det med mig, jag håller ju på med Tarot alltså ska det på nåt sätt kopplas ihop med Tarot, så då valde jag kort från Stora Arkanan och skrev först ned en liten text om kortet och sen vad som kom för mig om detta kortet och det det står för. Å nu är jag redan på 22 bloggen.

Här har man ju hamnat i slutet på en resa och har nu koll på livet och vad som är och blir osv. För egen del kan jag nog känna att jag är det också, börjar närma mig pensionsåldern så pass att jag kan fundera över när det är dags. Men först ska jag jobba till april nästa år - då har jag varit anställd på samma arbetsplats i 40 år, så det kan inte vara nåt större fel på den. Därefter kommer jag att börja fundera på när jag ska sluta jobba, men ville ha den där milstolpen 40 år först - bara för att det känns lite coolt att kunna säga att man varit där i 40 år.

Jag känner att jag börjar få en hel del rutin, man lär sig med åren, hur man ska ta olika saker. Det är en skön känsla, som bara blir bättre. Är inte så förtvivlat rädd för vad andra ska tycka om det jag gör eller säger längre t ex. Var och en tycker o tänker själv och bestämmer, Förr ville man inte utmärka sig men nu bryr jag mig inte längre - om någon inte gillar vad jag gör så är det deras problem. 
Är heller inte så mycket för att jag måste argumentera för att det jag tycker är rätt - för det som den andra personen tycker är rätt för den. Varför ska jag då lägga ner tid på att argumentera - är bättre att bara tänka - ok här tycker vi olika och sen är det bra med det.

Få se vad nästa gäng bloggar kommer handla om... 

Postad i: default | 0 kommentarer

Decyzja / beslutet


Av Annika Kucharski, 2019-10-19
Decyzja / beslutet

"Domen visar på ett uppvaknande, att nu äntligen ser man hur man vill ha det. Man blir klar med sig själv, orkar och är motiverad att ta ansvar och att skapa det liv som man vill ha, det innebär kanske stort ansvar över familjemedlemmar, men man gör det med glädje. Familjelycka finns här, man har varandra. Det visar också att man är nyfiken på livet, vill veta mer och söker kanske lite andra vägar i livet nu när man har mer erfarenhet och kan se klart på vad man tidigare gjorde för misstag, och slutar med."

Visst låter Domen nästan som något läskigt och på gränsen till farligt, en del kanske till och med tänker Domen lika med en sån dom som man får och hamnar i fängelse efter.
Men det är det ju inte här i det här tarotkortet - man hamnar inte i fängelse - utan istället så har man funderat över sitt liv genom korten innan och som det står - så kommer man till slut fram till hur man vill ha det, och det är ju en slags egen rättegång och dom över sitt eget liv. 

Man har ju en hel del erfarenhet med sig när man kommit en bit i livet, det kan jag märka t ex på jobbet, jag blir ofta tillfrågad om olika saker just bara för att jag har varit med länge (nästan 40 år shocked-2 ). Jag tycker det är jättekul och delar gärna med mig av det jag kan. Oftast är det IT frågor jag får - jag har hela tiden varit intresserad av det när vi fått nya grejer och velat veta hur det funkar.
Vi hade en man på IT som hette B-G och han sa en gång att det var ok att jag frågade mycket - för jag ställde i alla fall vettiga frågor.
En annan arbetskamrat fick tag i ett gammalt kort som var taget någon gång på 70-talet, och funderade över vem på jobbet som kunde tänkas känna igen någon där - och så kom han till mig, jag tyckte det var kul och jag kände igen flera av gubbarna.

För övrigt så funderar jag en del på hur jag vill ha det framöver, och är nog nästan framme vid korten Domen att jag vet säkert hur jag vill. Handlar bl a om hur jag vill ha det med jobbet och när jag ska sluta jobba osv....
Jag håller på och planerar, så vi får se hur det blir.

Nu är det dags för en kopp kaffe.

Postad i: default | 0 kommentarer

Äntligen klar


Av Annika Kucharski, 2019-10-13
Äntligen klar

"Solen visar på lycka, att man lyckas med det man har föresatt sig och tror på. Ett riktigt glädjekort som visar på att man får till sig det man behöver, symboliskt kan man se det som Solen som värmer Jorden och ger då möjlighet till kiv och växande; det är  vad det här kortet gör för oss, visar de möjligheter som kommer till oss. Här finns allt det som man önskar sig, välgång, succé, lycka harmoni, kärlek, glädje och i gemenskap. Nya möjligheter kommer till en, solen lyser och visar vägen."

Det här kortet behöver man få ibland i sin stjärna tänker jag. Alla behöver få känna att det är på väg åt rätt håll och att det kan bli som man önskar sig framöver.

Vad kan man drömma om att föresätta sig att fixa då? Finns det något rätt eller fel här? 
Absolut inte tycker jag. Jag bestämmer mig för något som jag vill men det är ju inte säkert att t ex min kompis vill samma eller tycker samma, och det är ok att det är så.
Det är däremot inte ok anser jag att idiotförklara någon för att de bestämt sig för att göra en viss sak som man själv tycker är helt åt skogen fel. Detta kan man tyvärr se många exempel på, på nätet.
Ibland ser man ett inlägg från en person, sedan börjar några kommentera det som skrivits i inlägget och sedan börjar det spåra ur och resterande kommentarer, handlar bara om tidigare kommentarer och inte om texten i själva inlägget. Då tappar jag intresset för att läsa vidare. Men som jag skrev ovan - det är min åsikt. Andra har sin åsikt.

Det kan vara olika grejer som jag drömmer om att fixa, att ha mindre saker, så att det ser renare ut på nåt sätt. Heter det minimalistiskt tro?
Jag brukar ta en låda i taget, så att säga, och rensa ur och slänga, det jag inte vill spara på längre. Är det helt och nån annan kan tänkas använda det så brukar jag lämna det till Gengåvan som vi har 5 min promenad hemifrån. 

Har ni läst boken om att organisera i sitt hem som Marie Kondo skrivit - om inte, gör det, alltid kan ni få nån idé.
Den heter "Konsten att städa - förändra ditt liv med ett organiserat hem"

Nu ska jag ta en kopp kaffe och läsa en stund...

Postad i: default | 0 kommentarer

Drömmar


Av Annika Kucharski, 2019-10-06
Drömmar

"Månen visar på känsla, inlevelse och drömmar, men mer den sortens som man förverkligar eller uttrycker. Ett kort som visar att man lever med sin känsla/intuition. Att man vill uppleva något som ger en känsloupplevelse med hela kroppen och sinnet. Här finns drömmarna men det är de som man förverkligar, först kommer tanken, sen drömmen/fantasin och sen försöker man att förverkliga det. Starka känslor med sig själv i ensamhet och utvecklande men även med andra. I förhållanden, stark kärlek och mycket känslor."

Vad drömmer ni om att göra? Eller skapa, att vara med om?

När jag läser korttexten tänker jag på just intuition - att känna på sig att något ska hända, o sen gör det det.
Sådant är spännande. 
En av de första såna händelser jag kommer ihåg är i skolan, jag kände plötsligt på mig att det var något på gång bakom mig i skolsalen, strax efter fick jag en lapp där en kille frågade chans på mig o jag skulle lägga svaret i hans jacka, men eftersom jag fått den där känslan gjorde jag aldrig det, jag hörde heller aldrig något mer om det sen.

En annan som hände i vuxen ålder var när jag vaknade till en natt av att någon klappade mig på kinden/örat, en ganska rejäl klapp. Strax efter fick jag veta att en kär gammal tant jag kände dött precis i den vevan. Jag pratade med ett medium i min närhet o frågade vad hon trodde, o hon beskrev henne o sa - såg hon ut sån så var det hon som var o sa adjö. Det intressanta här var att tanten var absolut inte en sådan som jag trodde skulle ägna sig åt sådana hälsningar.

Jag känner att jag passar in bra i det här kortet med mycket drömmar och idéer, så vi får se vad som händer framöver.
Tror jag har en hel del fantasi om vad som kan hända och vad jag skulle göra då, o det har jag alltid haft så, mycket fantasi borde ju kunna gjort att jag kunde skrivit en bok men jag är nog lite mer tystlåten så jag tänker hellre.

Nu ska jag drömma vidare...

Postad i: default | 0 kommentarer

Jag har en plan


Av Annika Kucharski, 2019-09-29
Jag har en plan

"Stjärnan visar på drömmar, inre tankar, förhoppningar och önskningar. Man önskar och vill något, kanske lite ouppnåelig men ambitionen att nå det finns. Många tankar och funderingar, men inte tungsinta utan med lust och glädje samt förväntan att man ska få det man önskar. Inspiration, uppfylldhet, rymd och glädje inombords, man längtar och känner en stark gemenskap med sin omgivning, en helhet och inte då bara på det fysiska planet utan även på det mentala. Det visar även på  mentalt/andligt utvecklande. Nya idéer och nya friska tag, man känner en hoppfullhet framåt. ser sina visioner klart och tydligt och är på rätt väg."

Här ser man framåt och drömmer om saker man önskar sig och som man vill uppnå framöver.

Vad drömmer ni om? 
Jag som kommit en bit upp i åren, fast det där beror ju på vem man jämför med förstås, börjar ju närma mig tidpunkten då jag kan sluta jobba och gå i pension. Min dröm är att kunna sluta jobba tidigare och inte behöva vänta tills jag får gå i ålderspension. Har man då planerat i förväg så är det inte helt omöjligt, och för egen del ser det ut att kunna gå vägen.

I kortet finns ju att det är många tankar och funderingar och så vidare och det stämmer också, Det är bra - man ska fundera lite först - inte bara kasta sig ut i eller in i det man funderat över. Det är bra att tänka efter före, så det inte blir helt galet.

Som Sickan Jönsson sa - "Jag har en plan..."

Postad i: default | 1 kommentarer

Börja om


Av Annika Kucharski, 2019-09-21
Börja om

"Kortet visar på förändringar, det man byggt upp kanske gick lite för fort, man hade grunden och materialet och sen fik det för fort eller under påverka av andra och nu håller inte det uppbyggda utan rasar samman. Då kan det handla om  att det vi har som trygghet, känslor, hus, investeringar/pengar mm. Men om kortet är rättvänt eller bra aspekterat å har vi grunden och en del material kvar att börja om med och då kanske det blir rätt den här gången , men ibland i livet så måste man tappa greppet, släpp något för att växa och komma vidare..Livsvärderingarna som man har kan komma fram på ett sätt som man inte tänkt sig. Allt vänds upp och ner och sen tillbaka och så känner man inte riktigt igen det även om likheterna finns kvar. Det kan finnas mycket rädsla i detta kort, då man är rädd att lämna det som känns tryggt även om det kanske inte är det utan bara en "illusion". Ofta så startar man själv dessa omtumlande händelser även om man kanske inte se ut som  något är på G"

Förändringar känns som det är både på gott och ont. Ibland vill man ha mycket förändringar och ibland mindre eller kanske inga alls. Fast det vore nog tråkigt om det inte blev någon förändring alls hemmave, eller vad tror ni?

Jag har fått en bra förklaring på kortet och vad som menas med att något man byggt upp raseras. De av er som är tillräckligt gamla och känner till filmen "Skyskrapan brinner" vet vad jag tänker på. Där hade man byggt en skyskrapa, men för att spara lite så hade man fuskat med grunden, i det här fallet elen. Mitt under stora invigningen så smäller det till i ett elrum och det börjar brinna. Sen handlar om det om att hela skyskrapan tar eld och hur man försöker rädda alla personer där inne. När vi såg den på bio (premiär i USA var dec 1974) så har en scen etsat sig fast i mitt huvud. Man hade spänt upp en vajer mellan skyskrapan och ett annat hus och människorna fick åka i en slags stol över för att räddas. Vid ett tillfälle hade en person kommit på plats i stolen, då fick en annan ett utbrott och trängde sig fram och lyckades knuffa ur personen som då förstås föll ner och så klättra denne upp i stolen själv. Det är alldeles tyst i biosalongen och sen hörs en röst från en kille som sitter framför mig "Sicken jävel". Snacka om att han levde med i filmen - tänker på den kommentaren än i dag.

En förändring i livet är jobb kontra pension. Betyder ju inte riktigt att det jag byggt upp runt jobbet är dåligt kanske men jag kommer ju få ta bort allt det jag har där och så börja om med "pensionärslivet" och bygga upp det istället.

Min största förändring just nu handlar om utrensning, nu tar jag verkligen tag i det och ser till att få det gjort. Har stoppat undan en massa saker - det är bra att ha. Det är inte alltid lätt - och har man fuskat i uppbyggnaden av planen för att rensa så blir det inte bra....
Men nu så....

Postad i: default | 0 kommentarer

Ego


Av Annika Kucharski, 2019-09-14
Ego

"Kortet Djävulen visar på eget tänkande och habegär, man vill (ha) något nu, med detsamma och genast och precis som man har tänkt det. Önskningar och planering inför framtiden och då mycket, om man vill ha det. Starka begär, passion, ägandebehov och svartsjuka. Man vill något så mycket att man inte kan se något annat förrän det önskade är avklarat. Det finns mycket lärdomar i det här kortet, att våga se till sig själv först för att må bra och sen kunna dela med sig istället för att inte se till sina egna behov och sedan bli bitter eller önska andra människor illa. Många lärdomar och många fällor för att hitta balansen och tryggheten samt att se till sina egna roller som Gud och Djävul - vitt och svart - Det här handlar inte om någon djävulsdyrkan eller svart magi eller något annat ont och hemskt utan är en roll som vi människor har med oss och som vi måste få en balans i. Pengar makt och rikedom, här finns investeringarna, tankarna och satsningarna. Det visar också på att man tror på sig själv och vill åstadkomma något för egen del som senare även gagnar andra i ens omgivning, för mår man bra kan man dela med sig, är man avundsjuk eller bitter skapar man konflikter. Det är lite ego över det här kortet som vi kanske alla behöver ibland."

Jag ser det som att man vill mycket i största allmänhet och att man också vill ha mycket. Vad är det man vill då? Många gånger är det något som andra inte fattar alls var för man vill, eller vill ha. Kan ju hända att man är dålig på att förklara.

Röda tråden igen, vem bestämmer vad som är rätt och/eller fel att vilja ha?
Finns ett enkelt svar på detta - det är en själv som bestämmer detta. Varför det då? Jo, jag tycker att ingen annan kan bestämma vad jag ska tycka eller vilja ha. Ibland får man vänta lite längre och ibland går det undan som hejsan.

Här handlar det också om att man behöver tänka på sig själv och se till att man själv mår bra innan man t ex hjälper andra. Tänk på syrgasmasken i flygplanen, ramlar den ner tar man på den på sig själv först och sedan hjälper man den bredvid.  

Känner att jag nog använt den här energin mer och mer ju äldre jag blivit, man lär sig med åren, och det är rätt skönt när man känner att man inte behöver bry sig så mycket om vad andra tycker.

Postad i: default | 0 kommentarer
 / 3