Annika Kucharski

Latest Followers:

Susatya (Ellen) Marie Eriksson Ylva Trollstierna

Tusses resa 5


Av Annika Kucharski, 2020-10-08
Tusses resa 5

… å då sprang jag på en som såg ut som en kung, han liknande lite den där ”Herre på täppan” leken. Han berättade att han var kejsare och satt där för att se vad alla de andra höll på med. Han hade lätt för att bestämma och planera, och visste en massa saker. Just nu höll han på att bevaka ett bygge, så det var bäst att inte störa…

Nu tänkte jag på att det inte alltid är så lätt att handskas med personer som tycker att dom vet bäst själva och att det är ingen idé man säger emot för man begriper ingenting säger dom. Har ni råkat ut för sådana personer?
Lyckas man överbevisa dom i något ärende så blir dom sura som bara den.

Eller såna personer som är kaxiga av sig, som man kan tycka det är jobbigt att säga emot.
Har råkat ut för del såna, bland annat under downturnen 2009, när en på jobbet var skitsur för att han hade fått flytta från en hall till annan, men då fick han en omgång av mig, jag sa till honom att
enbart hålla tyst, du ska bara vara glad att du får vara kvar sa jag, tänk på alla dom som fått gå hem, (50% fick sluta då), då började han humma lite att ja det är klart o du har rätt osv…

Sedan har jag en annan fundering, de som jag träffat på och som är kaxiga av sig är oftast korta personer o då menar jag kortare än mig som är 170 cm. Är det för att de är kortare som de känner att de måste hävda sig och då blir det ofta genom att kaxa.

”Om en person du talar med inte tycks lyssna. Var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat   Nalle Puh

Postad i: default | 0 kommentarer

Tusses resa 4


Av Annika Kucharski, 2020-09-25
Tusses resa 4

… å när jag gick vidare så träffade jag på en vit kattmamma med sina ungar. Hon såg ut som en kejsarinna där hon låg o tittade på när ungarna lekte. Hon sa att jag fick vara med och leka med de andra om jag ville. Det kändes kul att vara med i gemenskapen, men efter en stund drog jag vidare på nya äventyr…

Att tillhöra en gemenskap känns bra, hur det än är, en träningsgrupp, väninnor, arbetskamrater. Men det finns många har jag märkt som på ett eller annat sätt känner sig utanför och så får de glada tillrop att det är bara att ta tag i det, ge dig ut och promenera, gå till gymmet osv. Det är inte alltid det är så enkelt, inte för den som känner att den inte har någon vän att göra roliga saker med.

Största problemet här är nog att man ser ”problemet” från sin egen synvinkel, man kan ju aldrig veta exakt hur en annan människa känner det, man kan ha ett visst hum om det men aldrig veta till 100 procent. När som här kommer upp, att till exempel, den är ju konstig som gjort på det där viset och varför gjorde dom inte så här istället osv, då kommenterar jag det med att du vet ju inte säkert vad som hände innan, vet man det så kan man förstå till viss del i alla fall tror jag.

Min farmor dog när hon krattade löv och min farbror hittade henne. Ett antal år senare dog min mormor när hon o mamma var på väg ut från en begravning i kyrkan. Då hade min farbror sagt till mamma ”att jag tror att jag kan förstå hur du känner”  och det tror jag faktiskt att han kunde...

Det är bra mycket trevligare att vara två.  Nalle Puh

Postad i: default | 0 kommentarer

Tusses resa 3


Av Annika Kucharski, 2020-09-03
Tusses resa 3

… när jag kom jagande efter en mus in i ett hus så sprang jag på en äldre svart katt som undrade vad jag höll på med, när jag berättade det så tyckte hon att jag kanske skulle gå en kurs för att lära mig det istället för att rusa omkring planlöst…

Det där med att gå en kurs för att lära sig är inte så dumt. Jag har ju t ex gått ett flertal tarotkurser och även aurakurs och symbolkurs. I veckan är det dags för en ny kurs, då ska jag lära mig om runor, det ska bli kul. Kanske jag kan lära mig att tyda ut den gravstenen som finns på kyrkogården där farmor o farfar finns.

Hur gör ni när ni vill lära er något? Jag försöker oftast till att börja med läsa mig till saker. Nästa steg om det inte räcker så försöker jag hitta en kurs där jag kan lära mig.

Vad säger ni om intuition och ”övernaturliga” gåvor? Tror ni det finns?
Just idag funderade jag lite på detta då jag löste korsord, det fattas massor med bokstäver i ett ord och helt plötsligt så ser man ordet – hur kan det komma sig?
Frågan var ”skjuter från ovan” och jag hade bokstäverna   _ T R I _ S _ _ _ O _

Postad i: default | 0 kommentarer

Tusses resa


Av Annika Kucharski, 2020-08-23
Tusses resa

… och medan jag sprang efter fjärilen träffade jag en annan katt som visade sig vara duktig på en massa saker, han sa att det kunde jag också bli, det viktigaste var att våga prova, så nu ska jag se om jag kan hitta hur man bäst gör för att fånga en mus…

När jag skulle börja skriva detta så tänkte jag på att Magikern trollar med knäna och fixar det mesta och så tänkte jag vidare, det är som att koka soppa på en spik eller att man tager vad man haver, om ni känner igen talesätten.
Tänker att man får använda den kunskap man har och så göra något av den. Det borde vara enkelt men kanske inte alltid är det, för man tror att man inte räcker till.

Undrar hur många som vill prova på nya saker men inte gör det för de tror att de inte duger till och att de inte kan. Det skadar aldrig att prova och det kanske passar en bättre än man tror och så mår man bra innerst inne när man känner att det funkat så bra.

Alla är vi barn i början…

Postad i: default | 0 kommentarer

Tusses resa


Av Annika Kucharski, 2020-08-16
Tusses resa

Idag kände jag, Tusse, att det var dags att skaffa mig lite nya vyer och prova på något annat istället för att ligga hemma på en kudde och sova. Att röra på sig lite är aldrig fel. Å det första jag sprang på var en fjäril, den ska jag jaga ifatt…

Hur är det att vara ny på något? Första gången man ska göra något, funderar man på vad de runt omkring ska tycka eller bryr man sig inte om det. De runt ser bara en som drar iväg utan att tänka sig för, utan att planera och man själv känner bara en stor glädje i att ge sig iväg och är glad i största allmänhet. Kanske dåraktigt i deras ögon.

Har ni träffat på någon ni tycker uppför sig helt bakvänt enligt ert sätt att se det på? Varför tyckte ni det? Jag brukar alltid ha några följdfrågor för mig själv när jag ser någon göra något som jag inte riktigt förstår varför.
Tänk på att du förmodligen inte vet vad som hänt innan i den personens liv, dvs du vet inte anledningen till att personen gör och uppför sig på ett visst sätt.  Å vem har bestämt vad som är rätt eller fel och hur vet du i så fall att det du tycker är det rätta och att det den personen tycker är fel?

Det är aldrig fel att tänka efter före...

Postad i: default | 0 kommentarer

Förändring


Av Annika Kucharski, 2020-08-02
Förändring

Såg att det var länge sen jag skrev något här - i november förra året.

Det har hänt mycket sedan dess.
I slutet på året så började jag och chefen på jobbet prata om att jag skulle sluta på jobbet till våren. Efter funderingar över årsskiftet så sa jag upp mig i januari och slutade den 30 april - då hade jag också hunnit med att vara anställd i 40 år.
Mina sista 6 veckor blev också annorlunda än vad som var tänkt då vi blev permitterade, så jag var bara inne på jobbet 1 dag för att städa av arbetsplatsen och hämta mina privata saker och så en dag för att träffa chefen.

Nu kommer jag till det jag tänkte på med titeln på detta blogginlägg - förändring.
Jag hade ju sedan länge tillbaka planerat för att kunna sluta tidigare, dvs inte jobba till 65 år eller mer.
Då var beslutet inte så svårt, jag visste att jag skulle klara ekonomin.
Så det råder jag alla till att börja fundera på sådant här långt innan det är dags, det är alltid bra att ha koll.

Den största förändringen är, som jag tror många upptäcker, att rutinerna med att gå till jobbet försvinner. Då känns det viktigt att skapa nya egna rutiner. Den jag började med direkt var att cykla en mil 3 dagar i veckan. Viktigt att inte bara stanna inne och inte göra något alls. 
Det har också blivit en hel del rensning/städning som var lättare att hinna med nu.

Men hur tänker man om en sån här förändring, vad ska man ta sig för på dagarna. Jag hade inte några problem med detta men har förstått att det är många som inte skulle kunna tänka sig att sluta då de känner att de inte har något att göra hemma. Frågade en som fortfarande jobbade och var nästan 70 varför han fortfarande jobbade, om det inte skulle vara skönt att vara hemma nu. Nä sa han - vad skulle jag göra hemma? Finns massor att göra sa jag, t ex promenader och gå och träna. Träna kan jag göra efter jobbet sa han....

Förändring är inte farligt - det kan vara hur bra som helst - man måste våga - göra något annat - man kan upptäcka mycket nytt.

Så ut och leta förändringar, var inte rädd för dom och hitta din inre fjäril joyful-2

Postad i: default | 2 kommentarer

Andlighet


Av Annika Kucharski, 2019-11-23
Andlighet

Såg ordet andlighet och tänkte på vad det har betytt för mig och vad det betyder.

Tänker att för mig var det nog när jag förstod att jag visste saker ibland utan att jag borde vetat dom.

Som t ex när jag fick skjuts av grannarna och jag vet att rätt som det var så tittade jag bara ut genom fönstret och då kom deras bil runt hörnet precis då. Det hände flera gånger.

Eller när det var något som det viskades om bakom mig i skolan som jag hörde och sedan får jag en lapp där en av mina klasskamrater frågar chans på mig och att jag skulle lägga svaret i hans jacka. Det kände jag på mig att det inte var rätt så jag svarade aldrig. Jag har berättat det för honom i vuxen ålder.

När jag på jobbet varit på möte och vi kom ut från mötesrummet ut i den stora lokalen och det var en person där och jag kände direkt en sån konstig stämning i luften. Fick reda på sedan att personen och några av de som var i rummet med mig var lite "osams".

En gång på jobbet så skulle vi prova något, kommer inte ihåg anledningen. Men i alla fall så höll jag min hand så där 10 cm ifrån bröstet på en kvinna och hon säger då "oj det blev varmt" och jag fattade inget, jag nuddade ju inte, då kunde det ju inte bli varmt, efteråt har jag förstått att det var healing som gick igång. Till saken hör att vi senare fick reda på att denna kvinna hade bröstcancer.

Massor av små händelser som lett fram till där jag är idag...

Postad i: default | 0 kommentarer

Framtiden


Av Annika Kucharski, 2019-10-27
Framtiden

"Världen visar på kontroll över livet äntligen känner man total helhet och förstår hela sambandet med att leva, man kan se sin utveckling på ett nytt sätt och känna en stark motivation att våga leva på ett mer balanserat sätt, att släppa gamla värderingar och mönster. Det finns ett kroppsmedvetande här, äntligen människa. Här finns succén med sig själv, man klarar allt, är stark och medveten samt ansvarsfull även med sig själv, kan se klart på hur man lever och hur man vill leva."

Tiden gick fort tycker jag. Från när jag började skriva bloggar här på Vipstar tills idag när jag gått igenom alla korten i Stora Arkanan. För när jag skulle skriva den första bloggen hade jag inte en aning om vad jag skulle skriva om och så slog det med mig, jag håller ju på med Tarot alltså ska det på nåt sätt kopplas ihop med Tarot, så då valde jag kort från Stora Arkanan och skrev först ned en liten text om kortet och sen vad som kom för mig om detta kortet och det det står för. Å nu är jag redan på 22 bloggen.

Här har man ju hamnat i slutet på en resa och har nu koll på livet och vad som är och blir osv. För egen del kan jag nog känna att jag är det också, börjar närma mig pensionsåldern så pass att jag kan fundera över när det är dags. Men först ska jag jobba till april nästa år - då har jag varit anställd på samma arbetsplats i 40 år, så det kan inte vara nåt större fel på den. Därefter kommer jag att börja fundera på när jag ska sluta jobba, men ville ha den där milstolpen 40 år först - bara för att det känns lite coolt att kunna säga att man varit där i 40 år.

Jag känner att jag börjar få en hel del rutin, man lär sig med åren, hur man ska ta olika saker. Det är en skön känsla, som bara blir bättre. Är inte så förtvivlat rädd för vad andra ska tycka om det jag gör eller säger längre t ex. Var och en tycker o tänker själv och bestämmer, Förr ville man inte utmärka sig men nu bryr jag mig inte längre - om någon inte gillar vad jag gör så är det deras problem. 
Är heller inte så mycket för att jag måste argumentera för att det jag tycker är rätt - för det som den andra personen tycker är rätt för den. Varför ska jag då lägga ner tid på att argumentera - är bättre att bara tänka - ok här tycker vi olika och sen är det bra med det.

Få se vad nästa gäng bloggar kommer handla om... 

Postad i: default | 0 kommentarer
 / 4