Annika Kucharski

Latest Followers:

Ylva Trollstierna

Beslut


Av Annika Kucharski, 2019-08-17
Beslut

"Rättvisan visar på beslut, säkerhet och att man vet vad som gäller. Man planerar i en helhet att få allt att fungera och inom rimliga gränser. Det visar på en valsituation och att man nu kommer att göra ett definitivt beslut. Avslutar det man inte längre är i behov av. Ev uppbrott, skilsmässor, då man nu vågar ta beslut , känna inom sig och se var man är på väg."

Undrar om inte min röda tråd smyger sig in här också - rätt eller fel - som den gjort i tidigare bloggar.

Planera och fundera, hur ska jag göra, det är mycket funderande innan man kommer till detta läge där man sedan bara kan bestämma sig hur man ska göra. Det definitiva beslutet kommer till slut, det kan nog vara rätt skönt.

Själv skulle jag nog behöva få kortet rättvisan framöver, så jag vet att nu är det bestämt och klart, jag gör så här. Det är en del att fundera och planera men till slut så kommer nog beslutet. Jag har i alla fall en plan som Sickan brukar säga, ni har väl sett Jönssonliganfilmerna.

I detta jag funderar över så är det också en hel del om rätt eller fel, gör jag rätt eller fel, vad tycker andra om det jag gör osv. Fast vad andra tycker i det fallet bryr jag mig inte om, för det drabbar ingen annan, bara mig själv.

Det är intressant att tänka på det här med valsituationer, en del bestämmer sig på stört och för andra tar det längre tid att bestämma sig. Undrar varför det är så att det gör det. Å varför samma person kan ha jättesvårt att bestämma sig ena gången och bestämmer sig på direkt den andra gången.

Undrar vad jag ska välja nu...

Postad i: default | 0 kommentarer

Det rullar på


Av Annika Kucharski, 2019-08-10
Det rullar på

"Lyckohjulet visar på att man är på väg åt rätt håll, händelser har kommit igång. Här finns ett flöde, i den fart man har fått upp så tar man till sig mera, mest av det som redan finns. Ett kort som visar på välgång och att man nått sina mål, här finns framgångarna av det man tidigare satsat på. Man lyckas med det man föresatt sig, får mera tillgångar till sig."

När jag tittar på detta kort från Ylvas prismatarotlek så ser jag inte hjulet utan jag ser en leksak jag hade när jag var liten. En Viewmaster, en slags kikare med en rund skiva med bilder som man klickade fram. Undrar hur många av er som kommer ihåg denna. Visst är det kul när man ser en sak och gör en koppling till något helt annat.

Detta handlar om en förändring i livet, att man kommit till ett slut på ett sätt men att något nytt börjar här. Tänker på t ex när man jobbat hela livet och börjar närma sig pension, det är ju en förändring. Det är intressant hur olika alla tänker inför detta. Vi brukar prata om det på jobbet, många säger att de måste jobba till den och den åldern för att få det och det i pension och det gör ju var och en precis som dom vill med. Jag brukar fråga om dom har kollat hur mycket mer de får ut då, och är det värt att jobba ett år till?

Värderingar i livet är intressant att fundera över ibland, hur olika man värderar saker och ting och händelser. Det jag inte tycker är något märkvärdigt med alls, skulle en annan bli helt skogstokig över och inte klara av alls. Hoppsan där kom min röda tråd igen - vem säger vilken värdering som är rätt eller fel. Bara för att jag värderar en sak på ett visst sätt betyder det inte att det är rätt för en annan.
Jag tycker också att man inte behöver idiotförklara någon för att de inte tycker samma, utan det räcker med att ta in det för sig själv och tänka - jaha dom tycker så. Om jag då inte tycker samma lägger jag inte så mycket tid på att försöka övertyga den andre om att mitt sätt är rätt, för deras sätt är ju rätt för dom.

Nu ska jag räkna på en kommande förändring i livscykeln för mig.

Postad i: default | 0 kommentarer

Ensam eller inte


Av Annika Kucharski, 2019-08-03
Ensam eller inte

"Eremiten visar på inre kunskap men en stillhet i sitt sökande. Man kan vara för sig själv, finna kunskap i stillheten. Planering och sökande efter den inre kunskapen till en vidareutveckling, intar eller har en lärarroll, söker mer kunskapen inom sig och för sig själv och inte i stora grupper, men visst kan man söka med grupper men har ändå det här lilla speciella som gör att man vet lite mer än de flesta då man vågar söka ensamheten."

Detta är nog mitt favoritkort i Tarotleken. Jag gillar den här Eremiten som går iväg nånstans för att fundera och klura lite över olika saker. Man kan ju ses i grupp ibland men har inga som helst svårigheter med att dra sig undan och vara för sig själv. 

På många Tarotlekar ser jag i Eremiten likheten med Gandalf i Sagan om Ringen, de flesta känner väl till filmen. Han gör ju också så ibland, försvinner iväg och är borta ett tag och sen dyker han upp precis lagom för att hjälpa till med Frodos uppdrag.

För egen del har jag inga problem med att umgås med mycket folk omkring mig, men får jag välja så vill jag nog inte ha så många runt omkring. Kan lika gärna sitta för mig själv och läsa eller kanske lyssna på musik som att känna mig tvungen att nu måste jag umgås. Speglar sig lite i om man räknar hur många, utanför familjen, som jag träffar och umgås med, inte så många, en del av dom bor också lite längre bort så det blir tyvärr inte så ofta.
För ett antal år sen var vi på en camping flera år i rad och då såg man den här grejen. En del klarade absolut inte av att vara själva utan var tvungna att umgås hela tiden, och andra kunde vara själva.

Men som jag nämnde i en tidigare blogg, det finns inget rätt eller fel. 
Var och en gör som man vill.

Postad i: default | 0 kommentarer

Är ensam stark?


Av Annika Kucharski, 2019-07-28
Är ensam stark?

"Styrkan visar på inre styrka, att man står säkert med sig själv, har erfarenheter från omgivningen som gör att man vet sin egen styrka och sin målmedvetenhet. Man vet vad som finns för en och vad man bör göra och vet vad man klarar och resten låter man vara eller kämpar för att få till sig. Har en stark motivation då man vet vad man vill och att man kan få det."

"Ensam är stark" heter talesättet, vad tror ni om det? Jag tror nog att det kan stämma i vissa fall men tycker inte att man kan säga det generellt. Alla är vi olika i det fallet. Det som den ene knappt märker av gör den andre helt förtvivlad. Hur kommer det sig att det är så? Tror än en gång att jag kommer tillbaka till att alla är olika, det som är rätt för den ene är inte rätt för den andre. Finns det något rätt eller fel i detta överhuvudtaget?

Vad är det att vara stark då? Min mamma t ex tyckte att jag var väldigt stark när pappa gick bort. Jag fick ta hand om det mesta och fixa, säga upp saker, avanmäla saker och så vidare. Själv tyckte jag inte att det var något märkvärdigt med det jag gjorde - det måste fixas och jag fixade det. 
Arbetskamraterna undrade nog lite också, det kände jag på mig, jag var ju bara hemma en dag när det hände. Han gick bort på söndagen och jag var hemma måndag och sen tillbaka o arbetade. 
Så funkar det för mig - livet måste gå vidare även om detta förstås var väldigt ledsamt.

Har man koll på sig själv så klarar man nog av det mesta tror jag. Det tycker jag att jag har och att jag gör. Känner man till lite om vad som behöver göras vid vissa händelser så kommer man långt och man kan alltid fråga om man vet någon som varit ute för samma händelse eller i alla fall en liknande.

Till sist googlade jag på Vad är styrka för dig och det första jag fick upp var "stå upp för sig själv vid t ex grupptryck".
Det är en bra styrka tycker jag. Den har jag blivit bättre på med åren, erfarenhet är bra att ha.

Postad i: default | 0 kommentarer

Min väg


Av Annika Kucharski, 2019-07-21
Min väg

"Vagnen visar på egen vilja, att man vill gå sin egen väg, styra sin vagn dit man vill ha sig själv och samtidigt att andra ska se vad man gör, dels för att inge respekt men också för att stärka självkänslan och visa vad man kan. Man har ett mål i sikte och dit ska man, man styr rakt fram och ser inte åt sidan, kan även missa kunskap på vägen då man av en rädsla inte tar till sig nya saker för då tror man att man har visat att man inte klarar av det man föresatt sig. Kortet kan även visa på korta resor, och då helst flera på en gång, när man väl har kommit igång."

Det här är en himla bra grej, "du väljer själv", för hur många är det inte som låter bli att göra saker för att de är rädda för vad alla andra ska säga om man gör si eller så. Det finns inget som är rätt eller fel tycker jag, förutsatt att du inte bryter mot lagen, så kan du absolut välja själv. Ser alldeles för mycket av detta att inte våga för att....

Ibland tror jag också att åldern kan vara inblandad, ju äldre du blir desto mindre bryr du dig om vad andra tycker om vissa saker du gör, som vilken slags böcker du gillar, vilken slags humor, vilken sport, vilken musik, vilken sorts kläder.
Angående kläder så hade jag en arbetskamrat för länge sen som sa att när man fyllde 30 så kunde man inte ha jeans längre, då borde man börja med andra kläder. Så tycker inte jag. Jag har jeans för jag tycker det är skönt och jag var väl lite sen i starten med det, men... Sen tycker jag att man kan visa respekt mot andra och kanske inte gå i det mest urringade och kortaste kjolen/shortsen i t ex  kyrkan, men det är ju min åsikt.

Sedan får man nog inte bli för fokuserad och köra sitt eget race, utan man måste kolla lite på vad andra gör också och kanske få bra tips. För vad är det som säger att det ditt sätt är det bästa - det kanske finns ett annat sätt att göra som är ännu bättre?

Jag har valt att ha 5 veckors semester t ex och har nu avverkat 2 veckor av dessa, 3 kvar - skönt!!

Postad i: default | 0 kommentarer

Samvaro


Av Annika Kucharski, 2019-07-13
Samvaro

"Paret visar på relationer. Starka parförhållande, inom kärlek men även vänskap, syskon eller arbetskamrater. Det finns ett givande och tagande och en stark gemenskap med glädje och eventuellt kärlek, om inte annat starka känslor. Här ger och tar man i en ömsesidighet. Sexan visar även på en större gemenskap med närstående/familj samt på resor. Kortet visar även på sökandet efter helhet och harmoni samt glädje med andra. Vid kärleksförhållanden leta efter representanter för att få större helhetsbild"

Detta är intressant att sitta och fundera på, hur man är som par eller vän eller arbetskamrat. Nu för tiden är det ju mycket lättare t ex att hålla kontakt med vänner, i och med den digitala världen som finns.
Jag tycker det är kul att den finns, att man kan få reda på lite vad vänner håller på med även om de bor längre bort. Sedan finns det ju alltid dom som ska tycka angående detta. Säger man att man använder t ex Facebook så säger dom att det gör minsann inte jag för det är inget att ha osv. Tycker A om att använda t ex Facebook så ska A göra det och strunta i vad andra tycker, och samma med B som inte tycker att det är något att ha - B låter bli och struntar också i vad andra tycker.
Finns inget som är rätt eller fel i detta, man använder det man tycker passar en. Jag brukar alltid säga detta om jag hör någon som pratar ner den ena eller andra appen.

Sedan tänker jag på hur man är som vän, jag tycker väl inte alltid kanske att jag är så bra som jag ville vara mot en, men hon är jätteglad och nämner ofta att jag är en riktig vän så då får jag ta till mig det. Här är det ju det där med att man har olika uppfattning igen, hur en vän är för A är inte samma som hur en vän är för B.

Stora familjesammankomster är också något, som alla gör olika med, vi har inte så många sådana, fast vi är rätt många om man räknar ihop alla, beror ofta på att man är utspridda, över ett större område, har mycket att göra. Tror att familjesammanhållning förändrats en hel del sen jag var liten till exempel. Då var det mycket mer träffar, födelsedagskalas o storhelger o så. Samma sak här - varje familj väljer själva.

För att tänka Tarot så är jag nog mer Eremit än Par, har inte så stort behov av umgänge, hur har ni det själva?

Summa summarum så är jag noga med att tänka att bara för att jag tycker en sak betyder det inte att det rätt för andra och jag behöver inte övertyga någon om det, var och en bestämmer själv.

Postad i: default | 0 kommentarer

Den som kan...


Av Annika Kucharski, 2019-07-06
Den som kan...

"Påven visar på kunskap, helhet över livet och allt annat som finns, här kan man se djupt och i större sammanhang alltifrån den minsta detalj till det stora hela. Mycket kunskap och erfarenheter som används och som hjälper andra att hitta sin helhet. Det här visar mest på kunskap, men även andlig sådan, man har med sig helheten inte bara från den här världen. Det kan även visa på studier, att man utvecklas mer inom ett visst område"

Här handlar det mycket om kunskap om olika saker och alla har vi väl någon vi tycker kan mycket om vissa saker, som t ex Tarot. Eller så kan det vara på jobbet där man tycker att den där personen kan väldigt mycket om den eller den grejen. Eller "känn till" som en arbetskamrat brukar säga när han ger kort info om något, man behöver inte göra något med den men det är bra att veta.

För egen del så får jag ofta IT-frågor på jobbet och det är nog för att jag alltid varit intresserad och försökt att känna till en del om det. Har hört flera säga att när det är något så ringer dom till mig, och det tycker jag är roligt att höra. Kan jag hjälpa så gör jag det och kan jag inte kan jag oftast hänvisa till nån som kan lite mer om just det problemet.

Handlar ju också om utveckling - där jag känner att jag utvecklas genom att se hur någon annan gör och lyssna på deras beskrivning, eller kanske läsa en bok i det aktuella ämnet, du kan nog aldrig lära dig precis allt som står i boken men du kan suga upp lite kunskap från varje och så kan du lite mer...

Hörde en föreläsare en gång som sa "Du vet mycket mer än du vet att du vet"... det kanske är så.

Postad i: default | 0 kommentarer

Trygghet


Av Annika Kucharski, 2019-06-30
Trygghet

"Kejsaren visar på stabilitet, trygghet och säkerhet. Här vet man vad man har och vad man vill och får det gjort, kan se helheten från början till slut. Har lätt för att ta ansvar/kommandot då kortet visar på mycket auktoritär energi. Här ska det man redan har växa ännu mer eller bli som man tänkt sig. Det kan visa på beslut, kontrakt eller avtal men där det gynnar en själv. Ev husköp, man får sitt rike"

Min första kejsare finns inte längre, han var den som stod för trygghet för mig. Där visste jag vad som gällde och jag lyssnade alltid på honom och gjorde som han sa. Mamma sa vid ett tillfälle; "det är konstigt att när jag säger till gör du det inte men när pappa säger till dig så gör du det med en gång, varför?"
Mitt svar -  "jo för då vet jag att det är allvar".

Känner själv att jag får mer sån energi ju äldre jag blir. Man lär sig mer och mer och blir mindre rädd för att säga vad man tycker i vissa frågor.  Kommer ihåg en händelse på jobbet där jag kom in till några som diskuterade något, som de frågade vad jag tyckte om det, kommer inte ihåg vad jag svarade men då frågar den ene, "Va - har du ingen politisk åsikt". Jo det har jag svarade jag men av princip så diskuterar jag aldrig politik på jobbet. Minen han fick var kul - han såg helt chockad ut. Var och en väljer hur och var de vill vädra sina politiska åsikter, jag har valt att inte göra det på jobbet t ex.

Här handlar det också om planer/kontrakt och avtal. Å där kan man säga att jag är just nu. I alla fall i planerandet, det kan leda till ett avtal men det blir nog inte förrän nån gång om drygt ett år i så fall. Det handlar om förändringar i livet, så man ska inte ha för bråttom utan tänka efter först.

Idag har jag planerat portergryta så den ska jag ta hand om nu..

Postad i: default | 0 kommentarer
 / 2